Receptes

Gardas un vienkāršas gaļas ēdienu receptes brokastīm, pusdienām, vakariņām.

  • Pikantie mēles salāti Pikantie mēles salāti
    17/12/2023
    Pikantie mēles salāti

    Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
    Daudzums: 4-6 personām

     

    Sastāvdaļas:

    Mērcei:

    • 2-3 anšovi
    • 1 ēd.k. citrona sula
    • 4 ēd.k. mājas majonēze
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Bietes sarīvēt uz dārzeņu rīves.
    2. Mēli un gurķus sagriezt strēmelītēs.
    3. Trauka apakšā kārto salātlapas, pa virsu liek sagrieztu mēli, gurķus un bietes.
    4. Pārlej ar mērci un pasniedz.
    5. Mērcei: majonēzi sablendēt ar anšoviem un citrona sulu.
    6. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.
    Lasīt vairāk
  • Cūkgaļas karbonādes ar čili mērci un valriekstiem Cūkgaļas karbonāde ar čili mērci un valriekstiem
    17/12/2023
    Cūkgaļas karbonāde ar čili mērci un valriekstiem

    Pagatavošanas laiks: 1 stunda + laiks atdzišanai
    Daudzums: 6 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 700g cūkgaļas karbonādes
    • 4 lielas paprikas
    • 400g sasmalcināti tomāti savā sulā
    • 150g valrieksti
    • 1 ķiploka galviņa
    • 20g pētersīļi
    • 2 ēd.k. mārrutki
    • 3-4 ēd.k. olīveļļa
    • 1 gb. čili pipars
    • 1 ēd.k. kūpināta paprika
    • 1 tējk. garšviela Hmeli-suneli
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Papriku nomazgāt, sagriezt uz pusēm, izņemt sēklas un sagriezt kubiņos.
    2. Pētersīļus noskalot un smalki sakapāt.
    3. Čili piparu sagriezt ripiņās.
    4. Riekstus apgrauzdēt sausā pannā un sasmalcināt. Ja ir blenders, tad to visu kopā var sasmalcināt blenderī. Vēl talkā var nākt gaļas maļamā mašīna.
    5. Pārlikt visu katlā, pievienot konservētus tomātus ar sulu un uz mazas uguns sautēt apm. 1 stundu.
    6. Kūpinātu papriku un hmeli-suneli uzkarsēt sausā pannā un pievienot katla saturam. Sasmalcināt ķiplokus un kopā ar mārrutkiem pievienot katla saturam pašās beigās. Pievienot pēc garšas sāli. Kārtīgi apmaisīt un atdzesēt.
    7. Gaļu sagriezt porcijas gabalos un kārtīgi izklapēt. Pannā uzkarsēt eļļu un izcept gaļu no abām pusēm līdz gaļa gatava. Pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
    8. Karbonādes pasniedz siltas pārlejot ar čili mērci.
    Lasīt vairāk
  • Salāti ar šķiņķa ruleti un greipfrūtiem Salāti ar šķiņķa ruleti un greipfrūtiem
    17/12/2023
    Salāti ar šķiņķa ruleti un greipfrūtiem

    Pagatavošanas laiks: 15 minūtes
    Daudzums: 4 personām

     

    Sastāvdaļas:

    Mērcei:

    • 3 ēd.k. olīveļļa
    • 1 ēd.k. citrona sula
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Greipfrūtu notīrīt un sadalīt segmentos.
    2. Šķiņķa ruleti sagriezt plānās šķēlītēs.
    3. Sieru sadrupināt mazākos gabalos.
    4. Valriekstus sasmalcināt.
    5. Mērcei: olīveļļu sajaukt ar citrona sulu, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
    6. Salātlapas sakārtot porcijas šķīvjos, pa virsu izkārtot ruletes šķēles un greipfrūtu, sieru un riekstus.
    7. Pārlej ar mērci un uzreiz pasniedz.
    Lasīt vairāk
  • Krēmīgā pasta ar asinsdesu Krēmīgā pasta ar asinsdesu
    17/12/2023
    Krēmīgā pasta ar asinsdesu

    Pagatavošanas laiks: līdz 30 minūtēm
    Daudzums: 2 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 250g asinsdesa
    • 150g pasta
    • 100ml saldais krējums
    • 125g mocarellas siers
    • 1 sīpols
    • pētersīļi
    • eļļa
    • kaltēts timiāns
    • kaltēts oregano
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Sīpolu notīrīt un sagriezt ripiņās.
    2. Asinsdesas sagriezt šķēlēs.
    3. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus, 1-2 min.
    4. Pievienot asinsdesas un cept, līdz tās kļūst tumšas un kraukšķīgas.
    5. Makaronus novārīt sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni noliet.
    6. Katlā ar biezu apakšu ieliet saldo krējumu un uzkarsēt.
    7. Sieru sadalīt ar rokām mazākos gabalos un pievienot saldajam krējumam.
    8. Pievienot sausās garšvielas, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
    9. Visu laiku maisot izkausēt sieru. Kad masa kļūst viendabīga, pievienot makaronus, apmaisīt un uguni izslēgt.
    10. Makaronus sakārtot šķīvjos, pa virsu uzlikt asinsdesu un pārkaisīt ar smalcinātiem zaļumiem.
    Lasīt vairāk
  • "Hot-dog" ar bekonu un štovētiem kāpostiem "Hot-dog" ar bekonu un štovētiem kāpostiem
    17/12/2023
    "Hot-dog" ar bekonu un štovētiem kāpostiem

    Pagatavošanas laiks: apm. 30 minūtes
    Daudzums: 2-4 personām

     

    Sastāvdaļas:

    Mērcei:

    • 4 ēd.k. tomātu pasta
    • 3 ēd.k. sojas mērce
    • 1 ēd.k. medus

    Pagatavošana:

    1. Tomātu pastu sajaukt ar sojas mērci un medu.
    2. Uzkarsēt pannu bez taukvielām un apcept bekonu no abām pusēm. Cepšanas laikā bekonu pārliet ar mērci.
    3. Cīsiņus apcept tajā pašā pannā, kur cepts bekons.
    4. Hotdoga maizītes iegriezt gareniski un maizītes uzsildīt.
    5. Piepildit maizītes ar kāpostiem, pa virsu uzlikt pa vienai bekona šķēlei un cīsiņam.
    6. Pasniedz ar mērci, kuru katrs pievieno pēc vēlmes.
    Lasīt vairāk
  • Cūkgaļa ar marinētiem gurķiem un medu Cūkgaļa ar marinētiem gurķiem un medu
    17/12/2023
    Cūkgaļa ar marinētiem gurķiem un medu

    Pagatavošanas laiks: no 40 minūtēm līdz 1,5 stundai
    Daudzums: 4 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 600g cūkgaļas šķiņķis vai lāpstiņa
    • 200ml saldais krējums
    • 1 sīpols
    • 2 ēd.k. medus
    • 3 marinēti gurķi
    • 2 ēd.k. milti
    • eļļa
    • rozmarīns
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Gurķus sagriezt strēmelītēs.
    2. Sīpolu notīrīt un sagriezt smalkāk.
    3. Gaļu sagriezt nelielās strēmelītēs.
    4. Dziļā pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus. Pievienot gaļu un cept kamēr tā kļūst zeltaini brūna.
    5. Pieliet ūdeni, pievienot rozmarīnu, medu, sāli un sautēt līdz gaļa kļūst mīksta. Gatavošanas ilgums atkarīgs no izvēlētās gaļas kvalitātes. Ja nepieciešams, tad gatavošanas procesā pievienot papildus ūdeni.
    6. Miltus sajaukt ar saldo krējumu. Nepārtraukti maisot gaļai pievieno saldo krējumu ar miltiem.
    7. Tad iemaisīt marinētus gurķus, sagaidīt pirmos burbuļus un izslēgt uguni.
    8. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.
    9. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
    Lasīt vairāk
  • Liellopu gaļas karpačo ar kaperiem Liellopu gaļas karpačo ar kaperiem
    17/12/2023
    Liellopu gaļas karpačo ar kaperiem

    Pagatavošanas laiks: apm. 20 minūtes + 1 stunda ledusskapī
    Daudzums: 4-6 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 300g liellopu gaļas (langets vai fileja)
    • 100g marinēti gurķi
    • 100g kaperi
    • 3 ēd.k. olīveļļa
    • 1 olas dzeltenums
    • 1 tējk. sinepes
    • 1/2 citrona sula
    • zaļie loki
    • dedzinošais garšvielu maisījums "Ragāres"
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Liellopa gaļu ietīt pārtikas plēvē un ielikt saldētavā uz 1 stundu.
    2. Izņemt no saldētavas un ar asu nazi sagriezt gaļu pēc iespējas plānākās šķēlēs. Gaļu sakārtot porcijas šķīvjos.
    3. Marinētus gurķus sagriezt mazos kubiņos.
    4. Lokus smalki sagriezt.
    5. Olas dzeltenumu, sinepes, citrona sulu un eļļu samaisīt ar putojamo slotiņu. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
    6. Gaļu pārliet ar mērci, pārkaisīt ar marinētiem gurķīšiem, zaļiem lokiem un dedzinošo garšvielu maisījumu.
    7. Izdekorēt ar kaperiem.
    8. Pasniedz ar grauzdētu maizi.
    Lasīt vairāk
  • Cūkgaļas sautējums ar plūmēm un vīnu Cūkgaļas sautējums ar plūmēm un vīnu
    17/12/2023
    Cūkgaļas sautējums ar plūmēm un vīnu

    Pagatavošanas laiks: 1 stunda 45 minūtes
    Daudzums: 4 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 500g cūkgaļas lāpstiņa
    • 125g žāvētas plūmes
    • 125g šampinjoni
    • 400g konservēti tomāti
    • 1gl. sarkanvīna
    • 2 burkāni
    • 3 ēd.k. milti
    • eļļa
    • sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Žāvētas plūmes pārliet ar ūdeni un atstāt apmēram uz 30 minūtēm. Ūdeni noliet.
    2. Gaļu sagriezt vienādos kubiņos.
    3. Burkānu notīrīt un sagriezt palielās šķēlēs.
    4. Miltus sajaukt ar sāli un svaigi maltiem pipariem un šajā maisījumā apviļāt gaļas gabaliņus.
    5. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept gaļu no visām pusēm.
    6. Katlā ar biezu apakšu salikt slāņos gaļu, plūmes, burkānus.
    7. Atlikušos miltus sajaukt ar vīnu un pārliet gaļai un dārzeņiem.
    8. Apsegt ar vāku un sautēt uz mērenas uguns apmēram 1 stundu.
    9. Pievienot sagrieztas sēnes, sasmalcinātus tomātus, apmaisīt un sautēt vēl 20-25 minūtes. Ja ir nepieciešamība, tad sautēšanas laikā pievienot ūdeni.
    10. Gaļu pasniedz ar kartupeļu biezputru.
    Lasīt vairāk
  • Alus pankūkas ar kūpinātu gaļu un zaļumiem Alus pankūkas ar kūpinātu gaļu un zaļumiem
    17/12/2023
    Alus pankūkas ar kūpinātu gaļu un zaļumiem

    Pagatavošanas laiks: apmēram 30 minūtes
    Daudzums: 4 personām

     

    Sastāvdaļas:

    Pagatavošana:

    1. Miltus sajaukt ar sāli.
    2. Olas uzputot ar alu un pievienot miltu maisījumam. Samaisīt līdz mīkla kļūst viendabīga, bez kunkuļiem.
    3. Zaļumus smalki sakapāt.
    4. Kūpinātu gaļu sagriezt strēmelītēs.
    5. Mīklai pievienot zaļumus un krūtiņu.
    6. Pannā uzkarsēt eļļu un izcept pankūkas.
    7. Gatavas pankūkas pasniedz siltas ar krējumu.
    Lasīt vairāk
  • Trinčata ar kūpinātu krūtiņu Trinčata ar kūpinātu krūtiņu
    17/12/2023
    Trinčata ar kūpinātu krūtiņu

    Pagatavošanas laiks: 1 stunda
    Daudzums: 4-6 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 300g kūpinātas krūtiņas
    • 1 kāpostgalva (apmēram 1 kg)
    • 1kg kartupeļi
    • 3 ēd.k. olīveļļa
    • 2 ķiploka daiviņas
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Kartupeļus notīrīt, noskalot un sagriezt strēmelītēs.
    2. Kāpostgalvu notīrīt no augšējām lapām un sagriezt strēmelītēs.
    3. Ķiploka daiviņas smalki sakapāt.
    4. Lielā pannā uzkarsēt eļļu un apcept ķiplokus.
    5. Pievienot dārzeņus un cept, ik pa brīdim pievienojot ūdeni, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
    6. Krūtiņu sagriezt plānās šķēlēs un apcept tīrā sausā pannā.
    7. Šķīvjos kārto kāpostus ar kartupeļiem, pa virsu uzliek krūtiņas šķēles.
    8. Klāt var pasniegt baltvīnu.
    Lasīt vairāk
  • Kartupeļu biezzupa ar desas grauzdiņiem Kartupeļu biezzupa ar desas grauzdiņiem
    17/12/2023
    Kartupeļu biezzupa ar desas grauzdiņiem

    Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
    Daudzums: 4-6 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 1/2 Mājas desa "Melnais Barons"
    • 1kg kartupeļi
    • 2 burkāni
    • 1/2 selerijas sakne
    • 1/2 fenhelis
    • 1 sīpols
    • 2 ēd.k. olīveļļa
    • 1,5l dārzeņu vai vistas buljons
    • zaļumi pasniegšanai
    • Pēc garšas - sāls

    Pagatavošana:

    1. Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Fenheļa sakni sagriež smalkāk.
    2. Burkānus, katupeļus un selerijas sakni sagriež kubiņos.
    3. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, burkānus, selerijas un fenheli.
    4. Pievieno kartupeļus un cep vēl pāris minūtes.
    5. Pielej buljonu, pievieno pēc garšas sāli un vāra līdz dārzeņi ir mīksti, apmēram 30 minūtes.
    6. Mazliet atdzesē un sablendē.
    7. Pirms pasniegšanas vēlreiz uzkarsē.
    8. Desu sagriež mazos kubiņos un apcep, līdz desas gabaliņi kļūst kraukšķīgi.
    9. Zupu pasniedz siltu pārkaisot ar zaļumiem un desas "grauzdiņiem".
    Lasīt vairāk
  • Cepeškrāsnī cepts cūkgaļas šķiņķis ar rozā pipariem Cepeškrāsnī cepts cūkgaļas šķiņķis ar rozā pipariem
    17/12/2023
    Cepeškrāsnī cepts cūkgaļas šķiņķis ar rozā pipariem

    Pagatavošanas laiks: 1,5 stunda
    Daudzums: 6-8 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 1kg cūkgaļas šķiņķis bez kaula
    • 1 ķiploka galviņa
    • 2 ēd.k. rozā pipari
    • 2 ēd.k. sinepes
    • 1/2 glāze krējums
    • 1/2 glāze saldais krējums
    • 1/2 laims
    • olīveļļa
    • cukurs
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Gaļas gabalu noskalot un apžāvēt.
    2. Ierīvēt gaļu no visām pusēm ar sāli un melniem pipariem.
    3. Cepešpannā ieliet mazliet eļļas, uzkaisīt rozā piparus (izveidot tādu kā spilvenu) un uzlikt gaļas gabalu.
    4. Ķiploku netīrot sagriezt uz pusēm un novietot blakus gaļas gabalam.
    5. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos apmēram 1 stundu. Pēc 20 minūtēm gaļas gabalu apgriezt otrādi.
    6. Vēl pēc 20 minūtēm izņemt ķiplokus. Atdzesēt, izspiest no miziņām un saspaidīt ar dakšu. Pievienot saldo krējumu un uzputot.
    7. Pievienot skābo krējumu, sinepes, svaigi spiestu laima sulu un visu samaisīt.
    8. Pēc garšas pievienot sāli un cukuru.
    9. Gaļu izņemt no cepeškrāsns, ietīt follijā, atgriezt cepeškrāsnī un ļaut 20 minūtes "atpūsties".
    10. Pasniedz ar mērci un ceptiem vai grilētiem dārzeņiem.
    Lasīt vairāk
  • Salāti bērniem „Jāņtārpiņi” Salāti bērniem „Jāņtārpiņi”
    17/12/2023
    Salāti bērniem „Jāņtārpiņi”

    Pagatavošanas laiks: apmēram 15 minūtes
    Daudzums: 2-3 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 1 iepakojums Cīsiņi bērniem "Melnais Barons"
    • 3-4 vārīti kartupeļi
    • 100g dažādas salātlapas
    • 100g vārīti zirnīši
    • 100g redīsi
    • olīveļļa
    • krējums
    • Pēc garšas - sāls

    Pagatavošana:

    1. Cīsiņus izņemt no plēves un ar naža galu iegriezt ripiņas visa cīsiņa garumā, līdz galam nesagriežot.
    2. Cīsiņus apcept no visām pusēm - šādi gatavojot cīsiņiem veidosies nepieciešamā forma.
    3. No viena gala uzzīmēt ar krējumu "sejiņu" - acis un muti.
    4. Kartupeļus sagriezt šķēlītēs un apcept olīveļļā no abām pusēm.
    5. Redīsus nomazgāt un sagriezt daiviņās.
    6. Šķīvjos kārto kartupeļus, salātlapas, zirnīšus, redīsus un pa virsu uzliek "jāņtārpiņus".
    7. Klāt pasniedz krējumu.
    Lasīt vairāk
  • Melnā Barona sviestmaize Melnā Barona sviestmaize
    17/12/2023
    Melnā Barona sviestmaize

    Pagatavošanas laiks: 15 minūtes
    Daudzums: 2 personām

     

    Sastāvdaļas:

    Pagatavošana:

    1. Maizes šķēles apgrauzdēt pannā vai tosterī. Abas apsmērēt ar sinepēm.
    2. Pannā apcept šķiņķa šķēles, pārlikt uz papīra dvieļa, lai tas uzsūc lieko eļļas daudzumu.
    3. Tajā pašā pannā uzcept olas.
    4. Uz porcijas šķīvja kārto maizi, tad liek pamīšus gaļu, rukolu un pa virsu ceptu olu.
    5. Pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
    Lasīt vairāk
  • Sautējums ar desiņām marokāņu gaumē Sautējums ar desiņām marokāņu gaumē
    17/12/2023
    Sautējums ar desiņām marokāņu gaumē

    Pagatavošanas laiks: apmēram 50 min
    Daudzums: 2-4 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 500g Mednieku desiņas "Melnais Barons"
    • 400g konservētas baltās pupiņas
    • 400g konservēti tomāti
    • 250ml vistas buljons
    • 2 selerijas kāti
    • 2 burkāni
    • 1 sīpols
    • 2 ķiploka daiviņas
    • 1 tējk. sinepju graudi
    • 1/2 tējk. koriandra sēklas
    • pētersīļi
    • melnie pipari
    • olīveļļa
    • Pēc garšas - sāls

    Pagatavošana:

    1. Sīpolu un ķiplokus sagriezt šķēlītēs.
    2. Burkānus un selerijas kātus sagriezt palielās strēmelītēs.
    3. Desiņas sagriezt tāpat kā burkānus un selerijas.
    4. Piestā saberzt sinepju sēklas, koriandru un melnos piparus pēc garšas.
    5. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept desiņas. Pievienot sīpolus, ķiplokus, burkānus, selerijas un visu apcept.
    6. Pieliet buljonu, sasmalcinātus konservētus tomātus, garšvielas un sautēt apmēram 20 minūtes.
    7. Pašās beigās pievienot pupiņas, sāli pēc garšas un sautēt vēl pāris minūtes.
    8. Pasniedz pārkaisot ar sasmalcinātiem pētersīļiem. Klāt var pasniegt rīsus vai svaigu maizi.
    Lasīt vairāk
  • Šķiņķa rullīši ar siera mērci Šķiņķa rullīši ar siera mērci
    17/12/2023
    Šķiņķa rullīši ar siera mērci

    Pagatavošanas laiks: līdz 30 minūtēm
    Daudzums: 4-6 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 400g Šķiņķis "Melnais Barons"
    • 200ml sauss baltvīns
    • 500g siers "Čedera"
    • 1 vārīts burkāns (pēc vēlmes)
    • 2 ēd.k. laba majonēze
    • 1 ķiploka daiviņa
    • 2 tējk. kukurūzas ciete

    Pagatavošana:

    1. Sieru sarīvēt uz dārzeņu rīves.
    2. Gaļu sagriezt plānās šķēlītēs.
    3. Sauju rīvēta siera (apmēram 100g) sajaukt ar majonēzi un rīvētu burkānu (ja ir vēlme).
    4. Uz šķiņķa šķēles uzklāj siera masu un šķiņķi sarullē. Pāri palikušās šķiņķa šķēles tieši tāpat sarullē, bez siera masas.
    5. Ja ir pieejams fondī, tad izmanto to. Ja nav, tad ņem katlu ar biezu apakšu vai mērces katliņu.
    6. Ķiploka daiviņu sagriezt uz pusēm un ierīvēt katlu no iekšpuses.
    7. Katlā ieliet vīnu un pāris minūtes karsēt uz vidēji lielas uguns. Pievienot sieru, kukurūzas cieti un visu laiku maisot sieru izkausēt.
    8. Sagaidīt, kad siera masa sāk burbuļot. Uguni izslēgt.
    9. Siera masu var pārliet kādā skaistākā traukā. Pasniedz uzreiz ar šķiņķa rullīšiem.
    10. Klāt var pasniegt sagrieztu kubiņos maizi (rekomendējam izmantot ne pārāk mīkstu), marinētus dārzeņus un sausu baltvīnu.
    Lasīt vairāk
  • Cepta cūkgaļa ar sojas mērci un laima sulu Cepta cūkgaļa ar sojas mērci un laima sulu
    17/12/2023
    Cepta cūkgaļa ar sojas mērci un laima sulu

    Pagatavošanas laiks: līdz 20 minūtēm
    Daudzums: 2 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 500g cūkgaļas filejas
    • 2 vidēji lieli sīpoli
    • 1 čili pipari
    • 2 ēd.k. cukurs
    • 2 ēd.k. sojas mērce
    • 1/2 laims
    • 2 ēd.k. augu eļļa
    • Pēc garšas - sāls

    Pagatavošana:

    1. Cūkgaļu sagriezt plānās strēmelītēs.
    2. Sīpolus un čili piparu sagriezt ripiņās. Ja vēlaties ēdienu mazāk asu, tad izņemiet piparam sēklas.
    3. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus līdz tie kļūst zeltaini.
    4. Pievienot čili piparus, gaļu un cept vēl 4-5 minūtes.
    5. Samazināt uguni, pievienot sojas mērci, cukuru, sāli un svaigi spiestu laima sulu. Sautēt vēl 5 min.
    6. Pasniedz ar rīsiem.
    Lasīt vairāk
  • Karbonāde siera-krekeru panējumā Karbonāde siera-krekeru panējumā
    17/12/2023
    Karbonāde siera-krekeru panējumā

    Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
    Daudzums: 2 personām

     

    Sastāvdaļas:

    Pagatavošana:

    1. Gaļu sagriezt porcijas šķēlēs un kārtīgi izklapēt.
    2. Krekerus sasmalcināt blenderī, pievienot sieru un garšvielas un samaisīt.
    3. Olu sakult ar dakšu atsevišķā bļodā.
    4. Gaļas gabalus vispirms iemērkt olā, tad krekeros ar sieru.
    5. Cept kārtīgi sakarsētā eļļā 4-5 minūtes no katras puses.
    6. Pasniedz ar dārzeņu salātiem un kartupeļiem.
    Lasīt vairāk
  • Olu saldējums ar grauzdētu šķiņķi Olu saldējums ar grauzdētu šķiņķi
    17/12/2023
    Olu saldējums ar grauzdētu šķiņķi

    Pagatavošanas laiks: 30 minūtēs + laiks saldēšanai
    Daudzums: 3-6 personām

     

    Sastāvdaļas:

    Pagatavošana:

    1. Šķiņķi sagriezt mazos kubiņos. Sausā pannā apgrauzdēt brūnu, pārkaisot ar šķipsniņu cukura.
    2. Pienu un saldo krējumu ieliet katliņā un uzkarsēt (ne vārīt!).
    3. Atsevišķā bļodā uzputot olu dzeltenumus ar cukuru, līdz tie kļūst gaiši. Turpinot putot plānā strūkliņā pievienot siltu piena-krējuma maisījumu.
    4. Masu pārliet katlā un uzkarsēt, līdz tā sabiezē. Nedaudz atdzesēt un pārliet saldējuma mašīnā. Pašās beigās iemaisīt grauzdētu šķiņķi.
    5. Ja nav saldējuma mašīna, tad masu pārliet plastikāta konteinerā, apsegt ar vāku un novietot saldētavā uz 3-4 stundām. Ik pa 20-30 minūtēm masu apmaisīt.
    Lasīt vairāk
  • Glazēti grilētas krūtiņas iesmiņi Glazēti grilētas krūtiņas iesmiņi
    17/12/2023
    Glazēti grilētas krūtiņas iesmiņi

    Pagatavošanas laiks: līdz 30 minūtēm
    Daudzums: lielai kompānijai

     

    Sastāvdaļas:

    Pagatavošana:

    1. Medu vai cukura sīrupu sajaukt ar Balzamiko krēmu.
    2. Kūpinātu krūtiņu sagriezt pēc iespējas plānākās, bet garās strēmelītēs.
    3. Gaļas strēmelītes sadurt uz koka iesmiņiem un apsmērēt ar pagatavoto marinādi.
    4. Pārkaisīt ar svaigi maltiem pipariem un grilēt apmēram 10 minūtes ik pa brīdim apgrozot.
    5. Pasniedz kā uzkodu.
    Lasīt vairāk
  • Cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē Cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē
    17/12/2023
    Cūkgaļas karbonāde apelsīnu marinādē

    Pagatavošanas laiks: 30 minūtes + laiks marinēšanai
    Daudzums: 3 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 700g cūkgaļas karbonāde
    • 1 citrons
    • 3 apelsīni
    • 1/2 tējk. melnie pipari
    • 1/2 tējk. baltie pipari
    • 1/2 tējk. čili pipari
    • Pēc garšas - sāls

    Pagatavošana:

    1. No citrona un 2 apelsīniem izspiest sulu. Atlikušo apelsīnu sagriezt šķēlītēs.
    2. Gaļu ielikt traukā, pārliet ar sulu, pievienot visas garšvielas un apelsīna šķēlītes, apmaisīt.
    3. Marinēt vismaz 3 stundas, ik pa brīdim apmaisot.
    4. Karbonādes cept uz grila vai pannā līdz gatavībai.
    5. Pasniedz ar grilētiem vai svaigiem dārzeņiem, kartupeļiem.
    Lasīt vairāk
  • Cūkgaļas šašlika sautējums ar jauniem dārzeņiem Cūkgaļas šašlika sautējums ar jauniem dārzeņiem
    17/12/2023
    Cūkgaļas šašlika sautējums ar jauniem dārzeņiem

    Pagatavošanas laiks: 50 minūtes
    Daudzums: 4-6 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 800g spainītis Tradicionālais šašliks "Jūsu grilam"
    • 700ml vistas buljons
    • 1 sīpols
    • 3 ķiploka daiviņas
    • 700g jaunie kartupeļi
    • 250g burkāni
    • 200g nolobītie zaļie zirnīši
    • sviests
    • pētersīļi
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Šašliku sagriezt mazākos gabalos, ja gaļas gabali ir pārāk lieli.
    2. Sīpolu un 2 ķiploku daiviņas nomizot un sasmalcināt.
    3. Burkānus un kartupeļus nomazgāt. Burkānus sagriezt pabiezās šķēlēs.
    4. Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu un ātri apcept šašliku.
    5. Ar šumkaroti gaļu izņemt un tur pat apcept sīpolus un ķiplokus. Pievienot burkānus un apcept arī tos.
    6. Pievienot buljonu, gaļu un kartupeļus, apsegt ar vāku un uz nelielas uguns sautēt apmēram 30 minūtes.
    7. Pašās beigās pievienot zaļos zirnīšus un pēc pāris minūtēm uguni izslēgt.
    8. Pievienot sasmalcinātus pētersīļus un atlikušo ķiploka daiviņu, apsegt ar vāku un uz 10 minūtēm atstāt ievilkties.

     

    Lasīt vairāk
  • Rukolas salāti ar kūpinātu gaļu un sieru Rukolas salāti ar kūpinātu gaļu un sieru
    17/12/2023
    Rukolas salāti ar kūpinātu gaļu un sieru

    Pagatavošanas laiks: līdz 30 minūtēm
    Daudzums: 4-6 personām

     

    Sastāvdaļas:

    Pagatavošana:

    1. Gaļu sagriezt plānās šķēlītēs un sausā pannā apgrauzdēt. Pārlikt uz dēlīša un sagriezt smalkāk.
    2. Tajos pašos taukos apcept smalki sakapātus sīpolus līdz tie ir caurspīdīgi. Atdzesēt.
    3. Ceptiem sīpoliem pievienot Balzamiko, eļļu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
    4. Ar sāli jābūt ļoti uzmanīgiem, jo gan siers, gan gaļa jau satur sāli!
    5. Salātu bļodā pārlikt rukolas lapiņas, pārkaisīt ar gaļu un pievienot mērci. Apmaisīt.
    6. Pa virsu sadrupināt sieru un uzreiz pasniegt.
    Lasīt vairāk
  • Pildīta liellopa gaļas rulete Pildīta liellopa gaļas rulete
    17/12/2023
    Pildīta liellopa gaļas rulete

    Pagatavošanas laiks: apmēram 1,5 stundu + laiks marinēšanai
    Daudzums: 4-6 personām

     

    Sastāvdaļas:

    Pildījumam:

    • 4-5 žāvētas plūmes
    • 100g siers Čedars

    Pagatavošana:

    1. Liellopa gaļu, cūkgaļas krūtiņu un aknas sagriezt kubiņos, pievienot sagrieztus pabiezos gabalos šalotes sīpolus, timiānu un pārliet ar brendiju.
    2. Apsegt ar vāku vai pārtikas plēvi un atstāt marinēties uz 24 stundām.
    3. Gaļu kopā ar sīpoliem izmalt gaļas mašīnā.
    4. Pievienot olu, sasmalcinātus ķiplokus un saldo krējumu, samaisīt. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
    5. Uz darba virsmas izklāt foliju. No gaļas izveidot cilindru, iespiest pa vidu plūmes un stienīšos sagrieztu sieru, ietīt folijā un cept cepeškrāsnī 50-60 minūtes.
    6. Apmēram pēc 30 minūtēm foliju atvērt vaļā un turpināt cept.
    7. Ik pa brīdim apsmērēt ar sulu, kas izdalās cepšanas laikā.
    Lasīt vairāk
  • Pikantie liellopa gaļas salāti ar dārzeņiem Pikantie liellopa gaļas salāti ar dārzeņiem
    17/12/2023
    Pikantie liellopa gaļas salāti ar dārzeņiem

    Pagatavošanas laiks: 40 min
    Daudzums: 10 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 500g liellopa gaļas fileja
    • 3 burkāni
    • 1/2 liela selerijas sakne
    • 1 biete
    • 1 sīpols
    • 4 ķiploka daiviņas
    • 1 ēd.k. cukurs
    • olīveļļa
    • kinza
    • pētersīļi
    • 1 ēd.k. zivju mērce
    • 2 ēd.k. saldā čili mērce
    • 1/2 laima sula
    • 1 čili pipars
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Dārzeņus notīrīt un sagriezt tievās garās strēmelēs, pārlikt bļodā, pārkaisīt ar cukuru un sāli un ar rokām saspaidīt. Atlikt uz 10 minūtēm.
    2. Gaļu sagriezt pēc iespējas plānākas šķēlītēs un sajaukt ar dārzeņiem.
    3. Sīpolu un ķiplokus smalki sakapāt.
    4. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus un ķiplokus. Pievienot čili mērci, zivju mērci un laima sulu.
    5. Mērci atdzesēt un pievienot dārzeņiem.
    6. Smalki sakapātus kinzu un pētersīļus pievienot salātiem. Pievienot arī sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
    7. Pasniedzot dekorē ar šķēlītēs sagrieztu čili piparu.
    Lasīt vairāk
  • Smalkmaizītes ar malto gaļu un sieru Smalkmaizītes ar malto gaļu un sieru
    17/12/2023
    Smalkmaizītes ar malto gaļu un sieru

    Pagatavošanas laiks: 45 minūtes + laiks mīklas atkausēšanai
    Daudzums: apmēram 20 gabali

     

    Sastāvdaļas:

    Pagatavošana:

    1. Mīklu atlaidināt, izklāt uz darba virsmas, apsegt ar tīru virtuves dvielīti un atstāt pilnībā atkust. Pa to laiku pagatavot pildījumu.
    2. Sīpolus un ķiplokus smalki sakapāt.
    3. Kūpinātu krūtiņu sagriezt kubiņos un pannā tos apcept. Pievienot sīpolus un ķiplokus un cept visu kopā vēl pāris minūtes.
    4. Pievienot malto gaļu un cept, līdz gaļa ir gatava. Tad pievienot apmēram pusi no barbekjū mērces un samaisīt.
    5. Sieru sarīvēt uz dārzeņu rīves.
    6. Mīklu izrullēt un sagriezt kvadrātos.
    7. Katru kvadrātu apsmērēt ar barbekjū mērci, uzlikt šķipsniņu siera un malto gaļu.
    8. Kvadrātu stūrurs pacelt uz augšu un sastirpināt (kā sainīti).
    9. Ja ir vēlme, smalkmaizītes apsmērēt ar sakultu olu.
    10. Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī apmēram 15 minūtes 180 grādos.
    Lasīt vairāk
  • Siltie salāti ar gailenēm Barona gaumē Siltie salāti ar gailenēm Barona gaumē
    17/12/2023
    Siltie salāti ar gailenēm Barona gaumē

    Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
    Daudzums: 2-4 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 125g salami "Melnais Barons"
    • 250g svaigas gailenes
    • 1 paprika
    • 1 sīpols
    • 1 čili pipars (pēc vēlmes)
    • timiāns
    • olīveļļa
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Gailenes attīrīt no zemes un saplūkāt ar rokām mazākos gabalos.
    2. Desu sagriezt strēmelītēs.
    3. Papriku sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagriezt strēmelītēs.
    4. Tieši tāpat sagriezt čili piparu, ja vēlaties to pievienot.
    5. Sīpolu notīrīt un sagriezt šķēlītēs.
    6. Pannā ieliet nedaudz eļļas un apcept tajā sīpolus līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienot sēnes un apcept uz straujas uguns.
    7. Pievienot papriku, čili piparu, desu un cept visu kopā līdz dārzeņi gatavi, apmēram 15 minūtes.
    8. Pievienot timiāna lapiņas, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
    9. Pasniedz uzreiz.
    Lasīt vairāk
  • Brokastis bērniem "Spārīte" Brokastis bērniem "Spārīte"
    17/12/2023
    Brokastis bērniem "Spārīte"

    Pagatavošanas laiks: 20 min
    Daudzums: 4 personām

     

    Sastāvdaļas:

    Pagatavošana:

    1. Cīsiņu sagriež gareniski uz pusēm un iegriež strīpas pa vidu - tas būs ķermenis.
    2. Spārniņiem - cīsiņu sagriež gareniski pa diagonāli uz pusēm.
    3. Tad resnākajā vietā izgriež trisstūri un nogriež galiņu no veselas vietas - veidojas spīles. Uzcepot tās atveras pavisam un izlokās.
    4. Acīm - vienu cīsiņu sagriež ripiņās, cepot tās uzlokās.
    5. Ar zobu bakstāmiem piestiprina un vidu piepilda ar majonēzi vai kečupu.
    6. Uz šķīvja kārto salātlapas, tad maize vai cepta ola, un virsū liek spārīti.
    Lasīt vairāk
  • Salāti ar kūpinātu gaļu un sieru Salāti ar kūpinātu gaļu un sieru
    17/12/2023
    Salāti ar kūpinātu gaļu un sieru

    Pagatavošanas laiks: līdz 30 minūtēm
    Daudzums: 4 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 400g Kungu gaļa
    • 300g salātlapas
    • 200g siers (piemēram Alpu, Holandes, Edam)
    • 2 lieli tomāti
    • 1 dzeltena paprika
    • 1 sarkans sīpols
    • zaļie lociņi

    Mērcei:

    • 250g krējums 15%
    • 2 ēd.k. franču sinepes
    • 1/2 citrona sula
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Gaļu, sieru, papriku un tomātus sagreizt kubiņos.
    2. Lociņusus un sīpolus smalki sagriezt.
    3. Salātus saplūkāt ar rokām.
    4. Kārto slāņos - salātlapas, lokus, gaļu, papriku, sieru, tomātus.
    5. Atsevišķi pagatavot mērci - visas sastāvdaļas sajaukt kopā, pievienojot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
    6. Salātus var pagatavot gan porcijas burciņās, gan vienā lielākā burkā.
    7. Mērci labāk paņemt līdz atsevišķā trauciņā, kuru pirms lietošanas sakratīt.
    8. Lai salāti nesasulotu, iesakām mērci pievienot īsi pirms baudišānas.
    Lasīt vairāk
  • Gaļas ruletītes itāļu gaumē Gaļas ruletītes itāļu gaumē
    17/12/2023
    Gaļas ruletītes itāļu gaumē

    Pagatavošanas laiks: 40 minūtes
    Daudzums: 4-6 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 800g cūkgaļas karbonāde
    • 100g kaltēti tomāti
    • 100g melnās olīves bez kauliņiem
    • 2 ķiploka daiviņas
    • 1 buntīte bazilika
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Pagatavot pildījumu. Kaltētus tomātus sasmalcināt ar baziliku, olīvām un ķiplokiem.
    2. Gaļu nolikt uz darba virsmas un ar asu nazi gareniski iegriezt uz 1/3 (bet ne līdz galam), atvērt kā grāmatu un vēlreiz sagriezt uz pusēm, atvērt.
    3. Veidojas paliels plakans gaļas gabals.
    4. Šo gaļas gabalu iesmērēt ar pildījumu un satīt ruletē.
    5. Ierīvēt ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
    6. Ik pa 4cm sastiprināt ruleti ar koka irbulīšiem.
    7. Ar asu nazi sagriezt ruleti porcijas gabalos (starp irbulīšiem).
    8. Ruletes cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes vai uz grila ik pa brīdim apgrozot.
    9. Var pasniegt ar meža ogu mērci un vārītiem jaunajiem kartupeļiem.
    Lasīt vairāk
  • Karaliskie kāpostu tīteņi Karaliskie kāpostu tīteņi
    17/12/2023
    Karaliskie kāpostu tīteņi

    Pagatavošanas laiks: vairāk kā 1h
    Daudzums: 3 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 700g cūkgaļas kakla karbonāde (vai jau samalta)
    • 9 savojas kāpostu lapas
    • 400g smalcināti tomāti savā sulā
    • 2 ķiploka daiviņas
    • 1 tējk. granulēta paprika
    • 1 tējk. kaltēti zaļumi
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Kāpostu lapas novārīt sālsūdenī, apmēram 15 minūtes, ūdeni noliet, lapas atsdzesēt.
    2. Kakla karbonādi samalt, pievienot garšvielas un kārtīgi samaisīt.
    3. Kāpostu lapas izklāt uz darba virsmas, izgriezt cieto kātu un ietīt tajā malto gaļu (apmēram 1 ēd.k.).
    4. Kāpostu tīteņus pārlikt katlā.
    5. Tomātus sajaukt ar svaigi maltiem pipariem, sāli un pārliet tītēņiem. Uz nelielas uguns sautēt 40 minūtes.
    6. Klāt tīteņiem var pasniegt krējumu un vārītus jaunos kartupeļus.
    Lasīt vairāk
  • Kuskusa salāti ar cūkgaļu grieķu gaumē Kuskusa salāti ar cūkgaļu grieķu gaumē
    17/12/2023
    Kuskusa salāti ar cūkgaļu grieķu gaumē

    Pagatavošanas laiks: 25 minūtes
    Daudzums: 3-4 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 400g cūkgaļas karbonāde
    • 250g kuskuss
    • 200g saldēti zaļie zirnīši ar burkāniem (atlaidināt)
    • 250g turku/grieķu jogurts
    • 100g siers Feta
    • sauja olīvas bez kauliņiem
    • 2 svaigi gurķi
    • dilles
    • 1 tējk. kaltēts oregano
    • 1 ēd.k. citrona sula
    • olīveļļa
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Kuskusu pagatavot atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
    2. Gaļu sagreizt šķēlēs un iemarinēt ar smalki sakapātu ķiploku, oregano un svaigi maltiem pipariem.
    3. Pannā uzkarsēt eļļu un cept gaļu apmēram 15 minūtes, līdz tā ir gatava. Pārlikt uz dēlīša un sagriezt škēlēs.
    4. Pagatavot mērci. Gurķus sarīvēt uz dārzeņu rīves un sajaukt ar jogurtu, citrona sulu un smalki sakapātām dillēm. Pēc garšas pievienot sāli.
    5. Kuskusu pārlikt servējamā traukā, pievienot zirnīšus ar burkāniem, sasmalcinātas dilles, samaisīt.
    6. Pa virsu kārto gaļu, olīvas un sieru.
    7. Pasniedz ar mērci.
    Lasīt vairāk
  • Karbonāde franču gaumē Karbonāde franču gaumē
    17/12/2023
    Karbonāde franču gaumē

    Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
    Daudzums: 3-4 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 600g cūkgaļas karbonāde vai fileja
    • 2 sīpoli
    • 6 ķiršu tomātiņi
    • 100g siers Gauda
    • 1 ola
    • 3 ēd.k. olīveļļa
    • 1 tējk. Dižonas sinepes
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Gaļu sagriezt porcijas gabalos un izklapēt.
    2. Sieru sarīvēt.
    3. Sīpolus sagriezt plānos gredzenos. Tomātus sagriezt šķēlītēs.
    4. Olu uzputot ar sinepēm un eļļu, pievienojot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
    5. Karstumizturīgā formā liek slāņos gaļu, sīpolus un tomātus. Pārliet ar mērci un pārkaisīt ar pusi rīvēta siera.
    6. Cept iepriekš uzkrsētā krāsnī 180 grādos apmēram 15 minūtes.
    7. Pārkaisīt ar atlikušo sieru un cept vēl 10-15 minūtes, līdz veidojas zeltaina siera cepurīte.
    8. Gaļu pasniedz griežot gabalos, lai slāņi nejūk.
    9. Klāt var pasniegt sautētus dārzeņus vai vārītus kartupeļus.
    Lasīt vairāk
  • Makaroni ar siera mērci un cīsiņu astoņkājīšiem Makaroni ar siera mērci un cīsiņu astoņkājīšiem
    17/12/2023
    Makaroni ar siera mērci un cīsiņu astoņkājīšiem

    Pagatavošanas laiks: 30 min
    Daudzums: 2 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 6-8 gb. cīsiņi bērniem "Melnais Barons"
    • 250g pasta ar spinātiem
    • 100ml saldais krējums
    • 85g siers Parmezāns
    • 10g sviests
    • muskatrieksts
    • eļļa cepšanai
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Novārīt pastu atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni noliet, atstājot mazliet mērcei.
    2. Sviestu izkausēt pannā, pieliet saldo krējumu un karsēt uz vidēji lielas uguns apmēram 2 minūtes. Pievienot sieru un maisīt, kamēr siers izkūst.
    3. Tad pievienot pastu ar visu šķidrumu, rīvētu muskatriekstu un intensīvi apmaisīt, lai mērce vienmērīgi noklāj pastu. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
    4. Vienu cīsiņa galu līdz pusei krusteniski iegriezt. Cept pannā ik pa brīdim apgrozot, cepšanas laikā "kājiņas" atvērsies.
    5. Pastu kārto šķīvī un pa virsu izliek astoņkājīšus.
    Lasīt vairāk
  • Ātrās maizītes ar kūpinātas vistas salātiem Ātrās maizītes ar kūpinātas vistas salātiem
    17/12/2023
    Ātrās maizītes ar kūpinātas vistas salātiem

    Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
    Daudzums: 4 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 400g kūpinātas vistas gaļa
    • 4-5 mazsālīti gurķi (vai marinēti)
    • 4 gb. pilngraudu maizītes
    • zaļie loki
    • 5 ēd.k. krējums
    • 1 ēd.k. franču sinepes
    • 1 tējk. mārrutki
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. No vistas atdalīt gaļu un sagriezt to vidēji lielos kubiņos.
    2. Gurķus sagriezt arī kubiņos vai šķēlītēs.
    3. Vistas gaļu samaisīt ar gurķiem, pievienot krējumu, sinepes, mārrutkus, smalki sagrieztus lokus, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
    4. Maizītes sagriezt uz pusēm, bet ne līdz galam, lai veidojas "kabatiņa".
    5. Ar salātiem piepildīt maizītes īsi pirms pasniegšanas.
    Lasīt vairāk
  • Pīrāgi ar desu un ceptu olu Pīrāgi ar desu un ceptu olu
    15/12/2023
    Pīrāgi ar desu un ceptu olu

    Pagatavošanas laiks: vismaz 2h
    Daudzums: 6-8 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 200g salami "Melnais Barons" (sagriezt šķēlēs)
    • 1 gl. milti
    • 1/2 gl. piens
    • 1 tējk. sausais raugs
    • 1 ēd.k. sviests
    • Pēc garšas - sāls, cukurs
    • 6-8 olas
    • 150g siers (Holandes, Čedara)
    • zaļumi (var būt kaltēti)

    Pagatavošana:

    1. Miltus izsijāt bļodā, pievienot sauso raugu, izkausētu sviestu, pa šķipsniņai sāli un cukuru, remdenu pienu.
    2. Mīklu kārtīgi izmīcīt, apsegt ar tīru dvielīti un novietot siltā vietā uz 1,5-2 stundām, lai mīkla uzrūgst.
    3. Pa šo laiku mīkla palielināsies apjomā un to vajadzēs iemīcīt atpakaļ, apsegt ar tīru dvielīti un novietot rūgšanai vēl uz 40-45 minūtes.
    4. Mīklu vēlreiz izmīcīt un sadalīt 6-8 daļās. No katras daļas izveidot plāceni, kura vidū ieklāt desas šķēles un 2/3 siera.
    5. Pīrāgus atstāt uz 20 minūtēm vēlreiz uzrūgt un jau uzrūgušu pīrāgu malas apmērēt ar sakultu olu.
    6. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 30 minūtes.
    7. Uzcept olas - pa vienai olai katram pīrāgam. 5 minūtes pirms cepšanas beigām katram pīrāgam pa virsu uzlikt ceptu olu, pārkaisīt ar sieru un zaļumiem un cept vēl 5 minūtes.
    8. Olu var arī necept atsevišķi, bet 10-15 minūtes pirms cepšanas beigām iesist katrā pīrāgā pa olai un pārkaisīt ar sieru un zaļumiem, bet tad pastāv varbūtība, ka olas baltums iztecēs uz paplātes.
    9. Pasniegt var gan siltus, gan atdzesētus.
    Lasīt vairāk
  • Cūku aknas ar sīpoliem un Balzamiko Cūku aknas ar sīpoliem un Balzamiko
    15/12/2023
    Cūku aknas ar sīpoliem un Balzamiko

    Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
    Daudzums: 4 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 700g cūku aknas
    • 4 vidēji lieli sīpoli
    • 4 ēd.k. olīveļļa
    • 50g sviests
    • 5 ēd.k. Balzamiko krēms
    • 1 tējk. brūnais cukurs
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Lielā pannā uzkarsēt pusi eļļas un sviesta. Pievienot plānos gredzenos sagreiztus sīpolus un cept līdz brīdim, kamēr tie kļūst caurspīdīgi. Sīpolus pārlikt bļodiņā.
    2. Tajā pašā pannā uz lielas uguns apcept sagrieztas aknas - pa 2 minūtēm no katras puses. Pārlikt tās pie sīpoliem.
    3. Tajā pašā pannā uzkarsēt atlikušo eļļu un sviestu. Pievienot Balzamiko, cukuru, 2 ēd.k. ūdens, sāli un svaigi maltus piparus.
    4. Mērci apmaisīt un uzkarsēt. Pievienot aknas ar sīpoliem, apmaisīt un pāris minūtes sautēt visu kopā.
    5. Pasniedz uzreiz.
    Lasīt vairāk
  • Befstroganovs ar sēnēm Befstroganovs ar sēnēm
    15/12/2023
    Befstroganovs ar sēnēm

    Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
    Daudzums: 4-6 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 600g liellopu gaļa
    • 250g sēnes
    • 200g skābs krējums
    • 2 sīpoli
    • 2 ēd.k. sviests
    • 2 ēd.k. tomātu pasta
    • 1 ēd.k. angļu sinepes
    • 1 lauru lapa
    • 3 smaržīgie pipari
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Gaļu sagriezt šķēlēs un mazliet izdauzīt ar gaļas āmuru. Tad sagriezt strēmelītēs.
    2. Sīpolu un sēnes sagriezt šķēlītēs.
    3. Pannā izkausēt sviest un apcept tajā gaļu. Kad tā ir gatava, pievienot sēnes un sīpolus un turpināt cepšanu līdz dārzeņi ir gatavi.
    4. Pievienot krējumu, tomātu pastu, sinepes, nedaudz ūdeni, lauru lapu, piparus, sāli un sautēt vēl 5 minūtes.
    5. Befstroganovu var pasniegt ar vārītiem kartupeļiem un marinētiem gurķiem.
    Lasīt vairāk
  • Sīpolu klopsis Sīpolu klopsis
    15/12/2023
    Sīpolu klopsis

    Pagatavošanas laiks: apmēram 1 stunda
    Daudzums: 4-6 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 500g liellopu gaļa
    • 350g sīpoli
    • 1 ēd.k. milti
    • 1 ēd.k. krējums
    • 20g sviests
    • eļļa gaļas cepšanai
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Gaļu sagriezt porcijas šķēlēs. Gabalus izdauzīt ar gaļas āmuru pēc iespējas plānāk, lai gaļa gandrīz jūk ārā, pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem un apcept.
    2. Gaļu pārlikt uz šķīvja.
    3. Sīpolus nomizot un sagriezt šķēlītēs.
    4. Pannā izkausēt sviestu un apcept sīpolus līdz tie ir caurspīdīgi. Pievienot mazliet ūdens, apceptus gaļas gabalus un sautēt līdz gaļa ir mīksta. Pēc nepieciešamības ik pa brīdim pieliet ūdeni.
    5. Kad gaļa ir gatava, to izņemt no mērces.
    6. Krējumu sajaukt ar miltiem, peileit mazliet ūdeni, aptuveni 1/3 glāzes un peivienot sīpoliem. Maisot sautēt, kamēr mērce sabiezē.
    7. Gaļu pasniedz pārlejot ar mērci.
    8. Klāt var pasniegt vārītus kartupeļus vai kartupeļu biezputru.
    Lasīt vairāk
  • Cūkgaļas karbonādes ar seleriju salātiem Cūkgaļas karbonādes ar seleriju salātiem
    15/12/2023
    Cūkgaļas karbonādes ar seleriju salātiem

    Pagatavošanas laiks: 1h
    Daudzums: 4 personām

     

    Sastāvdaļas:

    Salātiem:

    • 1 selerijas sakne (apmēram 500g)
    • 100g skābais krējums
    • 2 ēd.k. Franču sinepes
    • pētersīļi
    • sāls, pipari

    Mērcei:

    • 100g laba majonēze (Helmans, Provansas u.c.)
    • 4 anšovu filejas
    • 1 ķiploka daiviņa

    Pagatavošana:

    1. Pagatavot salātus. Selerijas sakni notīrīt un sagriezt tievās garās strēmelītēs. Pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem un saspaidīt ar rokām vai ar kartupeļu stampu.
    2. Krējumu sajaukt ar sinepēm un sasmalcinātiem pētersīļiem. Mērci pievienot selerijām, apmaisīt un novietot ledusskapī līdz pasniegšanai.
    3. Pagatavot karbonādes. Gaļas gabalus izdauzīt ar gaļas āmuru.
    4. Vienā bļodā ar dakšu uzkult olas, otrā bļodā iebērt rīvmaizi.
    5. Karbonādes apvīstīt vispirms olā, tad rīvmaizē un izcept uzkarsētā eļļā līdz gatavībai.
    6. Pagatavot mērci. Anšovus un ķiplokus saberzt piestā vai ļoti smalki sakapāt ar nazi, pievienot majonēzei un samaisīt.
    7. Karbonādes pasniedz ar mērci un selerijas salātiem.
    Lasīt vairāk
  • Lēcu salāti Lēcu salāti
    15/12/2023
    Lēcu salāti

    Pagatavošanas laiks: 15 minūtes
    Daudzums: 2 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 200g šķiņķis "Melnais Barons"
    • 300g vārītas lēcas
    • 3-4 marinēti gurķi
    • 1 ēd.k. kūpināta paprika
    • 100g krējums
    • 1 tējk. Franču sinepes
    • zaļumi
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Marinētus gurķus un šķiņķi sagriezt kubiņos.
    2. Pievienot lēcas, krējumu, kūpinātu papriku, sasmalcinātus zaļumus, sinepes, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Visu samaisīt.
    3. Līdz pasniegšanai glabāt ledusskapī.
    Lasīt vairāk
  • Cūkgaļas fileja ar bekonu un sieru Cūkgaļas fileja ar bekonu un sieru
    15/12/2023
    Cūkgaļas fileja ar bekonu un sieru

    Pagatavošanas laiks: 30 min
    Daudzums: 4 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 1 gb. cūkgaļas fileja (apmēram 600g)
    • 100g siers Dor Blue
    • 100g bekons
    • 1 ēd.k. sviests
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Sieru sadrupināt mazākos gabaliņos.
    2. Bekonu sagriezt kubiņos.
    3. Cūkgaļas fileju ierīvēt ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
    4. Uzkarsēt sausu pannu un tajā apgrauzdēt bekonu, 10 minūtes. Pārlikt uz papīra dvielīša.
    5. Tajā pašā pannā izkausēt sviestu un cept fileju ik pa brīdim apgriežot līdz tā ir gatava.
    6. Cūkgaļas fileju sagriež porcijas gabalos un pasniedz pārkaisot ar bekonu un sieru.
    7. Klāt var pasniegt frī kartupeļus.
    Lasīt vairāk
  • Pikantās nūdeles ar cūkgaļas fileju Pikantās nūdeles ar cūkgaļas fileju
    15/12/2023
    Pikantās nūdeles ar cūkgaļas fileju

    Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
    Daudzums: 2 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 300g cūkgaļas fileja
    • 80g olu nūdeles
    • 100g cukurzirnīši pākstīs
    • 2 ēd.k. olīveļļa
    • 1 laima sula
    • 1 ēd.k. sojas mērce
    • 1 ēd.k. saldā čili mērce
    • 1 ēd.k. sasmalcinātas mandeles
    • 1 ēd.k. sezama sēklas
    • 1 čili pāksts
    • piparmētras lapiņas
    • bazilika lapiņas

    Pagatavošana:

    1. Nūdeles novārīt atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
    2. Gaļu sagriezt strēmelītēs. Pannā uzkarsēt eļļu un uz straujas uguns apcept gaļu.
    3. Pievienot svaigi spiestu laima sulu, rīvētu laima miziņu, sojas mērci, saldo čili mērci, apmaisīt.
    4. Zirņu pākstis sagriezt 3-4 daļās.
    5. Lielā bļodā pārlikt nūdeles, gaļu ar mērci, zirnīšus un visu apmaisīt.
    6. Pasniedz dekorējot ar sagreiztu čili piparu, piparmētras un bazilika lapiņām, virsū uzbērt sezama sēklas un sasmalcinātas malnedeles.
    Lasīt vairāk
  • Skābētu kāpostu salāti ar kūpinātu gaļu Skābētu kāpostu salāti ar kūpinātu gaļu
    15/12/2023
    Skābētu kāpostu salāti ar kūpinātu gaļu

    Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
    Daudzums: 4 personām

     

    Sastāvdaļas:

    Pagatavošana:

    1. Sīpolu un kūpinātu gaļu sagriezt kubiņos.
    2. Gaļu apcept sausā pannā, ja gaļai ir tauku slānis. Ja tauku slāņa nav, pieliet mazliet eļļas. Pievienot sīpolus un cept visu kopā līdz sīpoli kļūst zeltaini.
    3. Kartupeļus nomizot un sagriezt kubiņos.
    4. No kāpostiem nospiest sulu un sagriezt tos smalkāk.
    5. Eļļu, sinepes un 3-4 ēdamkarotes kāpostu sulas sajaukt kopā. Pievienot pēc garšas sāli, cukuru un svaigi maltus piparus.
    6. Salātu bļodā pārlikt kartupeļus, kāpostus, apceptu gaļu ar sīpoliem, pārliet ar mērci un apmaisīt.
    7. Salātus var pasniegt uzreiz, bet garšos labāk, ja 30 minūtes ļausiet tiem ievilkties.
    Lasīt vairāk
  • Krāsainā gaļas rulete Krāsainā gaļas rulete
    15/12/2023
    Krāsainā gaļas rulete

    Pagatavošanas laiks: 90 minūtes
    Daudzums: 6-8 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 1,5 kg cūkgaļas kakla karbonāde
    • 1 sarkana paprika
    • 1 dzeltena paprika
    • 1 burkāns
    • 2 selerijas kāti
    • pētersīļi
    • 10 smaržīgo piparu graudi
    • 2 lauru lapas
    • 3 ķiploka daiviņas
    • 1 ēd.k. ķimenes
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Gaļu nomazgāt, nosusināt un nolikt uz darba virsmas.
    2. Ar asu nazi iegriezt gaļu gareniski pa vidu, nesagriežot līdz galam apmēram 2 cm. Tad iegriezt šķērsām abas daļas, arī nesagriežot līdz galam apmēram 2 cm.
    3. Gaļu atvērt kā grāmatu un izklāt uz darba virsmas, apsegt ar pārtikas plēvi un izdauzīt ar gaļas āmuru.
    4. Burkānu notīrīt un 5 minūtes novārīt sālsūdenī, sagriezt kubiņos.
    5. Paprikas iztīrīt no sēklām un arī sagriezt kubiņos. Tieši tāpat sagriezt selerijas kātus.
    6. Pētersīļus smalki sakapāt.
    7. Papriku sajaukt ar burkāniem, pētersīļiem un selerijām.
    8. Gaļu ierīvēt ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
    9. Uz vienas gaļas malas sakārtot 3/4 dārzeņu. Gaļu satīt ruletē, sasiet ar kulināro diegu.
    10. Ķiplokus notīrīt un sagriezt šķēlēs.
    11. Gaļu pārlikt cepamā traukā, pievienot ķiplokus, piparus, lauru lapas, atlikušos dārzeņus, pieliet ūdeni un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 1 stundu, ik pa brīdim aplejot ar šķidrumu, kas izdalās cepšanas laikā.
    12. Gatavo ruleti sagriež porcijas gabalos un var pasniegt ar štovētiem kāpostiem.
    Lasīt vairāk
  • Vorčesteras steiks Vorčesteras steiks
    15/12/2023
    Vorčesteras steiks

    Pagatavošanas laiks: 30 minūtes + 12 stundas marinēšanai
    Daudzums: 3-4 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 800-900g liellopu gaļas karbonāde
    • 1 ēd.k. pipari
    • 1 ēd.k. koriandra sēklas
    • 2 ēd.k. sarkanvīna etiķis
    • 2 ēd.k. Balzamiko etiķis
    • 2 rozmarīna zariņi
    • 2 ēd.k. Vorčesteras mērce
    • 4 ķiploka daiviņas
    • 2 lauru lapas
    • 2 ēd.k. sviests
    • Pēc garšas - sāls

    Pagatavošana:

    1. Piparus, koriandra sēklas un lauru lapas apcept sausā pannā 2-3 minūtes. Saberzt piestā.
    2. Bļodā ieliet sarkanvīna etiķi, Balzamiko etiķi, Vorčesteras mērci, pievienot sagrieztu smalkāk ķiploku, rozmarīna zariņus, sasmalcinātas garšvielas, samaisīt.
    3. Gaļu sagriezt pabiezās šķēlēs un iemarinēt. Apsegt ar pārtikas plēvi un marinēt 12 stundas.
    4. Grilpannā izkausēt sviestu un apcept tajā gaļas gabalus 5 minūtes no katras puses, ja vēlaties vidēji izceptu gaļu (medium rare). Attiecīgi palieliniet cepšanas ilgumu vai samaziniet.
    5. Gaļu apsegt ar foliju un ļaut tai 10 minūtes "atpūsties".
    6. Pasniedz ar mērci un frī kartupeļiem.
    Lasīt vairāk
  • Kurzemes burgers Kurzemes burgers
    15/12/2023
    Kurzemes burgers

    Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
    Daudzums: 2 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 200g salami "Melnais Barons"
    • 2 burgeru maizītes
    • 200g siers šķēlēs (piemēram Edam vai Holandes)
    • 1 liels tomāts
    • 1 sarkans sīpols
    • 2 ēd.k. laba majonēze
    • 2 ēd.k. tomātu pasta
    • 1 tējk. adžika
    • salātlapas
    • Pēc garšas - sāls

    Pagatavošana:

    1. Salami desu sagriezt apmēram 0,5 cm biezās šķēlēs un apcept pannā, līdz desa kļūst brūna un kraukšķīga.
    2. Tomātu un sīpolu sagriezt ripiņās.
    3. Pastu sajaukt ar adžiku, pievienot pēc garšas sāli.
    4. Burgeru maizītes sagriezt uz pusēm un apgrauzdēt uz grila pannas. Apakšējo maizes daļu apsmērēt ar pagatavoto tomātu mērci.
    5. Pa virsu kārto salātlapas, tomātu šķēles un sīpolu ripas. Tad kārto apceptu desu pamīšus ar siera šķēlēm.
    6. Augšējo maizītes daļu apsmērēt ar majonēzi un apsegt burgeri.
    7. Pasniedz ar frī kartupeļiem un tomātu mērci.
    Lasīt vairāk
  • Salāti ar kūpinātu šķiņķi Cēzara gaumē Salāti ar kūpinātu šķiņķi Cēzara gaumē
    15/12/2023
    Salāti ar kūpinātu šķiņķi Cēzara gaumē

    Pagatavošanas laiks: 10 minūtes
    Daudzums: 2 personām

     

    Sastāvdaļas:

    Mērcei:

    • 4 ēd.k. krējums
    • 1 ēd.k. angļu sinepes ar grauzdiņiem
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Salātlapas noskalot, lielākas saplūkāt ar rokām, pārlikt salātu bļodā.
    2. Mērcei - krējumu sajaukt ar sinepēm, pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
    3. Mērci sajaukt ar salātlapām.
    4. Salātus sakārtot porcijas šķīvjos.
    5. Vienā malā liek sagrieztu šķēlēs šķinķi, pārkaisīt ar sieru un grauzdiņiem. Izdekorēt ar kiršu tomātiņiem.
    Lasīt vairāk
  • Ceptas sēnes ar baklažāniem, šķiņķi un krējumu Ceptas sēnes ar baklažāniem, šķiņķi un krējumu
    15/12/2023
    Ceptas sēnes ar baklažāniem, šķiņķi un krējumu

    Pagatavošanas laiks: 35 minūtes
    Daudzums: 4 personām

     

    Sastāvdaļas:

    Pagatavošana:

    1. Sēnes notīrīt un sagriezt smalkāk. Baklažāniem nogriezt mizu un sagriezt mazos kubiņos.
    2. Gaļu sagriezt mazos kubiņos.
    3. Sīpolu un ķiplokus sasmalcināt, dilles smalki sakapāt.
    4. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu un apcept sēnes līdz viss šķidrums iztvaikojis. Pārlikt bļodiņā.
    5. Tajā pašā katlā uzkarsēt vēl mazliet eļļas un apcept gaļu un sīpolus, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievienot baklažānus un ķiplokus, apsegt ar vāku un cept apmēram 10 minūtes.
    6. Pievienot sēnes, mazliet ūdens un sautēt zem vāka vēl minūtes 10.
    7. Pašās beigās pievienot krējumu, Balzamiko etiķi, dilles, apmaisīt un uguni izslēgt.
    8. Siltas sēnes var pasniegt ar vārītiem kartupeļiem kā mērci, aukstas - kā uzkodu ar svaigu maizi.
    Lasīt vairāk
  • Cūkgaļas fileja medus glazūrā Cūkgaļas fileja medus glazūrā
    15/12/2023
    Cūkgaļas fileja medus glazūrā

    Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
    Daudzums: 4 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 600g cūkgaļas fileja
    • 4 burkāni
    • 200g pērļu sīpoliņi (vai šalotes sīpoli)
    • 1/2 citrona sula
    • 2-3 ēd.k. medus
    • 50 ml muskatvīns
    • olīveļļa
    • Pēc garšas - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Gaļu ierīvēt ar sāli un svaigi maltiem pipariem, medu, apslacīt ar olīveļļu.
    2. Pārlikt gaļu cepamā formā un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes, ik pa brīdim aplejot ar muskatvīnu.
    3. Gaļu izņemt no cepamā traukā, šķidrumu noliet - tas noderēs dārzeņiem.
    4. Burkānus notīrīt, sagriezt ripiņās. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tos kopā ar pērļu sīpoliņiem (var izmantot šalotes sīpolus un sagriezt tos daiviņās).
    5. Pievienot nolieto no gaļas šķidrumu, svaigi spiestu citrona sulu un 5 minūtes sautēt.
    6. Gaļu pārlikt uz servējamā trauka, pārliet ar mērci un dārzeņiem. Pasniedz uzreiz.
    Lasīt vairāk
  • Tomātu zupa ar kūpinātām ribiņām Tomātu zupa ar kūpinātām ribiņām
    15/12/2023
    Tomātu zupa ar kūpinātām ribiņām

    Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
    Daudzums: 3-4 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 700-800g kūpinātas ribiņas
    • 400g konservētas sviesta pupiņas
    • 400g konservētas sarkanās pupiņas
    • 400g sasmalcināti tomāti savā sulā
    • 1 neliels sīpols
    • 2 ķiploka daiviņas
    • čili pipari
    • 1/2 tējk. kaltēts timiāns
    • 1/2 tējk. kaltēts oregano
    • olīveļļa
    • svaigs baziliks
    • 100g rīvēts siers Parmezāns
    • krējums
    • Pēc garšas - sāls, pipari


    Pagatavošana:

    1. Katlā ielikt ribas, pārliet ar 3 l ūdens un izvārīt buljonu.
    2. Ribiņas izņemt no buljona un atdalīt gaļu no kauliem. Gaļu ielikt atpakaļ katlā.
    3. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un čili piparus. Pievienot konservētus tomātus, pasautēt pāris minūtes un to visu pievienot buljonam.
    4. Buljonam pievienot arī abus pupiņu veidus, timiānu, oregano, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Vārīt 10 minūtes. Pašās beigās pievienot rīvētu sieru, atstājot mazliet dekorēšanai.
    5. Uguni izslēgt, katlu apsegt ar vāku un ļaut zupai ievilkties vēl 10 minūtes.
    6. Pirms pasniegšanas pārkaisīt ar rīvētu sieru un svaigām bazilika lapiņām.
    7. Klāt pasniedz krējumu.
    Lasīt vairāk
  • Pastrama
    15/12/2023
    Pastrama

    Daudzums: 4-6 personām


    Sastāvdaļas:

     

    Marinādei:

    • 1l ūdens
    • 60g sāls
    • 60g cukurs
    • 10g sinepju sēklas
    • 2 ķiploka daiviņas
    • 5-6 krustnagliņas
    • 5-6 smaržīgie pipari

    Panēšanai:

    • 30g kūpināta paprika
    • 10g malts koriandrs
    • 10g svaigi malti pipari

    Pagatavošana:

    1. Katlā ieliet ūdeni, pievienot visas marinādes sastāvdaļas, uzvārīt un atdzesēt.
    2. Ar šo marinādi pārliet gaļu un novietot ledusskapī marinēties uz 48 stundām.
    3. Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 60 grādiem.
    4. Gaļu izņemt no marinādes, pārlikt cepamā formā ar vāku (vai pārklāt ar foliju) un cept 6 stundas. Ja ir daudzfunkcionālais (multivārāmais) katls, tad režīmā "slow food" var cept gaļu 5-6 stundas.
    5. Gaļu izņemt no cepeškrāsns, panēt garšvielās un vēl 15 minūtes cept cepeškrāsnī.
    6. Gaļu atdzesē, sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs un pasniedz kā uzkodu vai pilda sviestmaizes un burgerus.

     

    Lasīt vairāk
  • Tom Jam zupa ar cūkgaļu Tom Jam zupa ar cūkgaļu
    11/12/2023
    Tom Jam zupa ar cūkgaļu

    Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
    Daudzums: 2 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 200g vārīta cūkgaļas fileja
    • 150g nūdeles
    • 100g šampinjoni
    • 1 sarkana paprika
    • 1 burkāns
    • 1/4 tējk. zivju mērce
    • 50g Tom Jam pasta
    • 1/2 laima sula
    • zaļie loki

     

    Pagatavošana:

    1. Burkānu un papriku sagriezt plānās strēmelītēs.
    2. 500ml ūdens sajaukt ar Tom Jam pastu un uzkarsēt wok-pannā.
    3. Pievienot papriku un burkānus un vārīt 5 minūtes.
    4. Pievienot sēnes, nūdeles, gaļu un vārīt vēl 5 minūtes.
    5. Pievienot zivju mērci un laima sulu.
    6. Pasniedz pārkaisot ar zaļiem lokiem.
    Lasīt vairāk
  • Gardēžu plovs ar cūkgaļu Gardēžu plovs ar cūkgaļu
    31/10/2023 - Lorem ipsum
    Gardēžu plovs ar cūkgaļu

    Pagatavošanas laiks: 1 stunda
    Daudzums:
    4-6 personām

     

    Sastāvdaļas:

    • 500g cūkgaļas kakla karbonāde
    • 500g rīsi
    • 2-3 burkāni
    • 1 sīpols
    • 1 ķiploka galviņa
    • 2 ēd.k. garšvielas
    • ~ 70ml eļļa
    • Pēc izvēles - sāls, pipari

    Pagatavošana:

    1. Rīsus kārtīgi noskalot un iemērkt siltā ūdenī.
    2. Gaļu sagriezt palielos kubiņos.
    3. Burkānus nomizot un sagriezt salmiņos, sīpolus - kubiņos.
    4. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu, pievienot gaļu un apcept to. Cepšanas laikā pievienot sāli un 1 ēdamkaroti garšvielas plovam.
    5. Pievienot sīpolus, sauju burkānu un apmaisīt. Pieliet ūdeni, lai apsedz visus dārzeņus.
    6. Tad pa virsu uzlikt atlikušos burkānus, netīrītas ķiploka daiviņas, pārkaisīt ar atlikušajām garšvielām un vārīt zem vāka apmēram 15 minūtes.
    7. Pa virsu kārto rīsus un pārlej ar ūdeni tā, lai rīsi būtu pilnībā apsegti. Pārkaisīt ar sāli.
    8. Ļauj uzvārīties, samazināt uguni, apsegt katlu ar tīru virtuves dvielīti un pa virsu uzlikt vāku tā, lai paliek maza spraudziņa. Vārīt apmēram 25 minūtes.
    9. Uguni izslēgt un vēl minūtes 10 var ļaut ievilkties.
    Lasīt vairāk
  • Pīrādziņi ar sinepēm un gaļu Pīrādziņi ar sinepēm un gaļu
    19/09/2023
    Pīrādziņi ar sinepēm un gaļu

    Pagatavošanas laiks: 1h
    Daudzums: 16 gab.

     

    Sastāvdaļas:

    • 1 iepakojums pīrādziņu gaļa
    • 1 paciņa sausā rauga
    • 200 g sviests
    • 100 g skābs krējums
    • 1 sīpols
    • 1 ola
    • sinepes
    • milti
    • Pēc garšas - sāls, cukurs

    Pagatavošana:

    1. Pienu uzsilda, pieliek krējumu un raugu (raugu pirms tam uzraudzē mazā daudzumā silta piena).
    2. Sviestu izkausē un pielik klāt raugam, pieber cukuru un sāli pēc garšas.
    3. Ber miltus tik daudz, lai veidotos pabieza, rullējama mīkla.
    4. Smalki sagriež sīpolus un pievieno gaļai.
    5. Veido pīrādziņus, iesmērējot mīklu ar sinepēm un centrā liekot gaļas pildījumu.
    6. Sakuļ olu, apsmērē katru pīrādziņu.
    7. Cep uzreiz (neraudzē!) iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 190 grādos līdz veidojas zelta garoziņa (apmēram 15-20 minūtes).
    Lasīt vairāk
  • Gliemezīši Gliemezīši
    19/09/2023
    Gliemezīši

    Daudzums: 2 personām

     

    Sastāvdaļas:

    Pagatavošana:

    1. Vienu cīsiņu sagriež pa diagonāli uz pusēm - tas būs pats ķermenis.
    2. Gatavojam gliemežvāku - vienu cīsiņu sagriež gareniski uz pusēm un iegriež visā garumā strīpās.
    3. Vēl vienu cīsiņu sagriež tik biezās ripās, cik resni cīsiņi.
    4. Tad visas daļas uzcep. Liek kopā gliemezi - ap ripām aptin sagrieztos cīsiņus un sastiprina ar irbulīšiem.
    5. Ar to pašu irbulīti gliemežvāku piestipirna pie ķremeņa.
    6. Izveido radziņus no lokiem vai rozmarīna, uzzīmē acis.
    7. Kārto šķīvī salātlapas, pa virsu gliemežvākus un kartupeļu biezeni.
    Lasīt vairāk