17/12/2023
Cūkgaļas sautējums ar plūmēm un vīnu
Pagatavošanas laiks: 1 stunda 45 minūtes
Daudzums: 4 personām
Sastāvdaļas:
- 500g cūkgaļas lāpstiņa
- 125g žāvētas plūmes
- 125g šampinjoni
- 400g konservēti tomāti
- 1gl. sarkanvīna
- 2 burkāni
- 3 ēd.k. milti
- eļļa
- sāls, pipari
Pagatavošana:
- Žāvētas plūmes pārliet ar ūdeni un atstāt apmēram uz 30 minūtēm. Ūdeni noliet.
- Gaļu sagriezt vienādos kubiņos.
- Burkānu notīrīt un sagriezt palielās šķēlēs.
- Miltus sajaukt ar sāli un svaigi maltiem pipariem un šajā maisījumā apviļāt gaļas gabaliņus.
- Pannā uzkarsēt eļļu un apcept gaļu no visām pusēm.
- Katlā ar biezu apakšu salikt slāņos gaļu, plūmes, burkānus.
- Atlikušos miltus sajaukt ar vīnu un pārliet gaļai un dārzeņiem.
- Apsegt ar vāku un sautēt uz mērenas uguns apmēram 1 stundu.
- Pievienot sagrieztas sēnes, sasmalcinātus tomātus, apmaisīt un sautēt vēl 20-25 minūtes. Ja ir nepieciešamība, tad sautēšanas laikā pievienot ūdeni.
- Gaļu pasniedz ar kartupeļu biezputru.