17/12/2023
Sautējums ar desiņām marokāņu gaumē
Pagatavošanas laiks: apmēram 50 min
Daudzums: 2-4 personām
Sastāvdaļas:
- 500g Mednieku desiņas "Melnais Barons"
- 400g konservētas baltās pupiņas
- 400g konservēti tomāti
- 250ml vistas buljons
- 2 selerijas kāti
- 2 burkāni
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 tējk. sinepju graudi
- 1/2 tējk. koriandra sēklas
- pētersīļi
- melnie pipari
- olīveļļa
- Pēc garšas - sāls
Pagatavošana:
- Sīpolu un ķiplokus sagriezt šķēlītēs.
- Burkānus un selerijas kātus sagriezt palielās strēmelītēs.
- Desiņas sagriezt tāpat kā burkānus un selerijas.
- Piestā saberzt sinepju sēklas, koriandru un melnos piparus pēc garšas.
- Pannā uzkarsēt eļļu un apcept desiņas. Pievienot sīpolus, ķiplokus, burkānus, selerijas un visu apcept.
- Pieliet buljonu, sasmalcinātus konservētus tomātus, garšvielas un sautēt apmēram 20 minūtes.
- Pašās beigās pievienot pupiņas, sāli pēc garšas un sautēt vēl pāris minūtes.
- Pasniedz pārkaisot ar sasmalcinātiem pētersīļiem. Klāt var pasniegt rīsus vai svaigu maizi.