31/10/2023 no Lorem ipsum
Gardēžu plovs ar cūkgaļu
Pagatavošanas laiks: 1 stunda
Daudzums: 4-6 personām
Sastāvdaļas:
- 500g cūkgaļas kakla karbonāde
- 500g rīsi
- 2-3 burkāni
- 1 sīpols
- 1 ķiploka galviņa
- 2 ēd.k. garšvielas
- ~ 70ml eļļa
- Pēc izvēles - sāls, pipari
Pagatavošana:
- Rīsus kārtīgi noskalot un iemērkt siltā ūdenī.
- Gaļu sagriezt palielos kubiņos.
- Burkānus nomizot un sagriezt salmiņos, sīpolus - kubiņos.
- Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu, pievienot gaļu un apcept to. Cepšanas laikā pievienot sāli un 1 ēdamkaroti garšvielas plovam.
- Pievienot sīpolus, sauju burkānu un apmaisīt. Pieliet ūdeni, lai apsedz visus dārzeņus.
- Tad pa virsu uzlikt atlikušos burkānus, netīrītas ķiploka daiviņas, pārkaisīt ar atlikušajām garšvielām un vārīt zem vāka apmēram 15 minūtes.
- Pa virsu kārto rīsus un pārlej ar ūdeni tā, lai rīsi būtu pilnībā apsegti. Pārkaisīt ar sāli.
- Ļauj uzvārīties, samazināt uguni, apsegt katlu ar tīru virtuves dvielīti un pa virsu uzlikt vāku tā, lai paliek maza spraudziņa. Vārīt apmēram 25 minūtes.
- Uguni izslēgt un vēl minūtes 10 var ļaut ievilkties.