15/12/2023
Cūkgaļas fileja medus glazūrā
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Daudzums: 4 personām
Sastāvdaļas:
- 600g cūkgaļas fileja
- 4 burkāni
- 200g pērļu sīpoliņi (vai šalotes sīpoli)
- 1/2 citrona sula
- 2-3 ēd.k. medus
- 50 ml muskatvīns
- olīveļļa
- Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
- Gaļu ierīvēt ar sāli un svaigi maltiem pipariem, medu, apslacīt ar olīveļļu.
- Pārlikt gaļu cepamā formā un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30 minūtes, ik pa brīdim aplejot ar muskatvīnu.
- Gaļu izņemt no cepamā traukā, šķidrumu noliet - tas noderēs dārzeņiem.
- Burkānus notīrīt, sagriezt ripiņās. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept tos kopā ar pērļu sīpoliņiem (var izmantot šalotes sīpolus un sagriezt tos daiviņās).
- Pievienot nolieto no gaļas šķidrumu, svaigi spiestu citrona sulu un 5 minūtes sautēt.
- Gaļu pārlikt uz servējamā trauka, pārliet ar mērci un dārzeņiem. Pasniedz uzreiz.