Pildīta liellopa gaļas rulete

Pildīta liellopa gaļas rulete

Pagatavošanas laiks: apmēram 1,5 stundu + laiks marinēšanai
Daudzums: 4-6 personām

 

Sastāvdaļas:

Pildījumam:

  • 4-5 žāvētas plūmes
  • 100g siers Čedars

Pagatavošana:

  1. Liellopa gaļu, cūkgaļas krūtiņu un aknas sagriezt kubiņos, pievienot sagrieztus pabiezos gabalos šalotes sīpolus, timiānu un pārliet ar brendiju.
  2. Apsegt ar vāku vai pārtikas plēvi un atstāt marinēties uz 24 stundām.
  3. Gaļu kopā ar sīpoliem izmalt gaļas mašīnā.
  4. Pievienot olu, sasmalcinātus ķiplokus un saldo krējumu, samaisīt. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
  5. Uz darba virsmas izklāt foliju. No gaļas izveidot cilindru, iespiest pa vidu plūmes un stienīšos sagrieztu sieru, ietīt folijā un cept cepeškrāsnī 50-60 minūtes.
  6. Apmēram pēc 30 minūtēm foliju atvērt vaļā un turpināt cept.
  7. Ik pa brīdim apsmērēt ar sulu, kas izdalās cepšanas laikā.