17/12/2023
Pildīta liellopa gaļas rulete
Pagatavošanas laiks: apmēram 1,5 stundu + laiks marinēšanai
Daudzums: 4-6 personām
Sastāvdaļas:
- 600g liellopa gaļas
- 300g cūkgaļas krūtiņa
- 300g aknas (cūkgaļas vai liellopa)
- 2 gb. šalotes sīpoli
- 2 ķiploku daiviņas
- 150ml brendijs
- 100ml saldais krējums
- 1 ola
- timiāns
Pildījumam:
- 4-5 žāvētas plūmes
- 100g siers Čedars
Pagatavošana:
- Liellopa gaļu, cūkgaļas krūtiņu un aknas sagriezt kubiņos, pievienot sagrieztus pabiezos gabalos šalotes sīpolus, timiānu un pārliet ar brendiju.
- Apsegt ar vāku vai pārtikas plēvi un atstāt marinēties uz 24 stundām.
- Gaļu kopā ar sīpoliem izmalt gaļas mašīnā.
- Pievienot olu, sasmalcinātus ķiplokus un saldo krējumu, samaisīt. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
- Uz darba virsmas izklāt foliju. No gaļas izveidot cilindru, iespiest pa vidu plūmes un stienīšos sagrieztu sieru, ietīt folijā un cept cepeškrāsnī 50-60 minūtes.
- Apmēram pēc 30 minūtēm foliju atvērt vaļā un turpināt cept.
- Ik pa brīdim apsmērēt ar sulu, kas izdalās cepšanas laikā.