17/12/2023
Smalkmaizītes ar malto gaļu un sieru
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes + laiks mīklas atkausēšanai
Daudzums: apmēram 20 gabali
Sastāvdaļas:
- 500g liellopa maltā gaļa
- 200g kūpināta krūtiņa ar garšvielām
- 500g kārtaina bezrauga mīkla
- 200g siers (Čedars, Holandes)
- 150g barbekjū mērce
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
- Mīklu atlaidināt, izklāt uz darba virsmas, apsegt ar tīru virtuves dvielīti un atstāt pilnībā atkust. Pa to laiku pagatavot pildījumu.
- Sīpolus un ķiplokus smalki sakapāt.
- Kūpinātu krūtiņu sagriezt kubiņos un pannā tos apcept. Pievienot sīpolus un ķiplokus un cept visu kopā vēl pāris minūtes.
- Pievienot malto gaļu un cept, līdz gaļa ir gatava. Tad pievienot apmēram pusi no barbekjū mērces un samaisīt.
- Sieru sarīvēt uz dārzeņu rīves.
- Mīklu izrullēt un sagriezt kvadrātos.
- Katru kvadrātu apsmērēt ar barbekjū mērci, uzlikt šķipsniņu siera un malto gaļu.
- Kvadrātu stūrurs pacelt uz augšu un sastirpināt (kā sainīti).
- Ja ir vēlme, smalkmaizītes apsmērēt ar sakultu olu.
- Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī apmēram 15 minūtes 180 grādos.