15/12/2023
Krāsainā gaļas rulete
Pagatavošanas laiks: 90 minūtes
Daudzums: 6-8 personām
Sastāvdaļas:
- 1,5 kg cūkgaļas kakla karbonāde
- 1 sarkana paprika
- 1 dzeltena paprika
- 1 burkāns
- 2 selerijas kāti
- pētersīļi
- 10 smaržīgo piparu graudi
- 2 lauru lapas
- 3 ķiploka daiviņas
- 1 ēd.k. ķimenes
- Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
- Gaļu nomazgāt, nosusināt un nolikt uz darba virsmas.
- Ar asu nazi iegriezt gaļu gareniski pa vidu, nesagriežot līdz galam apmēram 2 cm. Tad iegriezt šķērsām abas daļas, arī nesagriežot līdz galam apmēram 2 cm.
- Gaļu atvērt kā grāmatu un izklāt uz darba virsmas, apsegt ar pārtikas plēvi un izdauzīt ar gaļas āmuru.
- Burkānu notīrīt un 5 minūtes novārīt sālsūdenī, sagriezt kubiņos.
- Paprikas iztīrīt no sēklām un arī sagriezt kubiņos. Tieši tāpat sagriezt selerijas kātus.
- Pētersīļus smalki sakapāt.
- Papriku sajaukt ar burkāniem, pētersīļiem un selerijām.
- Gaļu ierīvēt ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
- Uz vienas gaļas malas sakārtot 3/4 dārzeņu. Gaļu satīt ruletē, sasiet ar kulināro diegu.
- Ķiplokus notīrīt un sagriezt šķēlēs.
- Gaļu pārlikt cepamā traukā, pievienot ķiplokus, piparus, lauru lapas, atlikušos dārzeņus, pieliet ūdeni un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 1 stundu, ik pa brīdim aplejot ar šķidrumu, kas izdalās cepšanas laikā.
- Gatavo ruleti sagriež porcijas gabalos un var pasniegt ar štovētiem kāpostiem.