17/12/2023
Trinčata ar kūpinātu krūtiņu
Pagatavošanas laiks: 1 stunda
Daudzums: 4-6 personām
Sastāvdaļas:
- 300g kūpinātas krūtiņas
- 1 kāpostgalva (apmēram 1 kg)
- 1kg kartupeļi
- 3 ēd.k. olīveļļa
- 2 ķiploka daiviņas
- Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
- Kartupeļus notīrīt, noskalot un sagriezt strēmelītēs.
- Kāpostgalvu notīrīt no augšējām lapām un sagriezt strēmelītēs.
- Ķiploka daiviņas smalki sakapāt.
- Lielā pannā uzkarsēt eļļu un apcept ķiplokus.
- Pievienot dārzeņus un cept, ik pa brīdim pievienojot ūdeni, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
- Krūtiņu sagriezt plānās šķēlēs un apcept tīrā sausā pannā.
- Šķīvjos kārto kāpostus ar kartupeļiem, pa virsu uzliek krūtiņas šķēles.
- Klāt var pasniegt baltvīnu.