17/12/2023
Cūkgaļas karbonāde ar čili mērci un valriekstiem
Pagatavošanas laiks: 1 stunda + laiks atdzišanai
Daudzums: 6 personām
Sastāvdaļas:
- 700g cūkgaļas karbonādes
- 4 lielas paprikas
- 400g sasmalcināti tomāti savā sulā
- 150g valrieksti
- 1 ķiploka galviņa
- 20g pētersīļi
- 2 ēd.k. mārrutki
- 3-4 ēd.k. olīveļļa
- 1 gb. čili pipars
- 1 ēd.k. kūpināta paprika
- 1 tējk. garšviela Hmeli-suneli
- Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
- Papriku nomazgāt, sagriezt uz pusēm, izņemt sēklas un sagriezt kubiņos.
- Pētersīļus noskalot un smalki sakapāt.
- Čili piparu sagriezt ripiņās.
- Riekstus apgrauzdēt sausā pannā un sasmalcināt. Ja ir blenders, tad to visu kopā var sasmalcināt blenderī. Vēl talkā var nākt gaļas maļamā mašīna.
- Pārlikt visu katlā, pievienot konservētus tomātus ar sulu un uz mazas uguns sautēt apm. 1 stundu.
- Kūpinātu papriku un hmeli-suneli uzkarsēt sausā pannā un pievienot katla saturam. Sasmalcināt ķiplokus un kopā ar mārrutkiem pievienot katla saturam pašās beigās. Pievienot pēc garšas sāli. Kārtīgi apmaisīt un atdzesēt.
- Gaļu sagriezt porcijas gabalos un kārtīgi izklapēt. Pannā uzkarsēt eļļu un izcept gaļu no abām pusēm līdz gaļa gatava. Pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
- Karbonādes pasniedz siltas pārlejot ar čili mērci.