Cūkgaļas karbonādes ar čili mērci un valriekstiem

Cūkgaļas karbonāde ar čili mērci un valriekstiem

Pagatavošanas laiks: 1 stunda + laiks atdzišanai
Daudzums: 6 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 700g cūkgaļas karbonādes
  • 4 lielas paprikas
  • 400g sasmalcināti tomāti savā sulā
  • 150g valrieksti
  • 1 ķiploka galviņa
  • 20g pētersīļi
  • 2 ēd.k. mārrutki
  • 3-4 ēd.k. olīveļļa
  • 1 gb. čili pipars
  • 1 ēd.k. kūpināta paprika
  • 1 tējk. garšviela Hmeli-suneli
  • Pēc garšas - sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Papriku nomazgāt, sagriezt uz pusēm, izņemt sēklas un sagriezt kubiņos.
  2. Pētersīļus noskalot un smalki sakapāt.
  3. Čili piparu sagriezt ripiņās.
  4. Riekstus apgrauzdēt sausā pannā un sasmalcināt. Ja ir blenders, tad to visu kopā var sasmalcināt blenderī. Vēl talkā var nākt gaļas maļamā mašīna.
  5. Pārlikt visu katlā, pievienot konservētus tomātus ar sulu un uz mazas uguns sautēt apm. 1 stundu.
  6. Kūpinātu papriku un hmeli-suneli uzkarsēt sausā pannā un pievienot katla saturam. Sasmalcināt ķiplokus un kopā ar mārrutkiem pievienot katla saturam pašās beigās. Pievienot pēc garšas sāli. Kārtīgi apmaisīt un atdzesēt.
  7. Gaļu sagriezt porcijas gabalos un kārtīgi izklapēt. Pannā uzkarsēt eļļu un izcept gaļu no abām pusēm līdz gaļa gatava. Pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
  8. Karbonādes pasniedz siltas pārlejot ar čili mērci.