Salāti ar kūpinātu gaļu un sieru

Salāti ar kūpinātu gaļu un sieru

Pagatavošanas laiks: līdz 30 minūtēm
Daudzums: 4 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 400g Kungu gaļa
  • 300g salātlapas
  • 200g siers (piemēram Alpu, Holandes, Edam)
  • 2 lieli tomāti
  • 1 dzeltena paprika
  • 1 sarkans sīpols
  • zaļie lociņi

Mērcei:

  • 250g krējums 15%
  • 2 ēd.k. franču sinepes
  • 1/2 citrona sula
  • Pēc garšas - sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Gaļu, sieru, papriku un tomātus sagreizt kubiņos.
  2. Lociņusus un sīpolus smalki sagriezt.
  3. Salātus saplūkāt ar rokām.
  4. Kārto slāņos - salātlapas, lokus, gaļu, papriku, sieru, tomātus.
  5. Atsevišķi pagatavot mērci - visas sastāvdaļas sajaukt kopā, pievienojot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
  6. Salātus var pagatavot gan porcijas burciņās, gan vienā lielākā burkā.
  7. Mērci labāk paņemt līdz atsevišķā trauciņā, kuru pirms lietošanas sakratīt.
  8. Lai salāti nesasulotu, iesakām mērci pievienot īsi pirms baudišānas.