17/12/2023
Salāti ar kūpinātu gaļu un sieru
Pagatavošanas laiks: līdz 30 minūtēm
Daudzums: 4 personām
Sastāvdaļas:
- 400g Kungu gaļa
- 300g salātlapas
- 200g siers (piemēram Alpu, Holandes, Edam)
- 2 lieli tomāti
- 1 dzeltena paprika
- 1 sarkans sīpols
- zaļie lociņi
Mērcei:
- 250g krējums 15%
- 2 ēd.k. franču sinepes
- 1/2 citrona sula
- Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
- Gaļu, sieru, papriku un tomātus sagreizt kubiņos.
- Lociņusus un sīpolus smalki sagriezt.
- Salātus saplūkāt ar rokām.
- Kārto slāņos - salātlapas, lokus, gaļu, papriku, sieru, tomātus.
- Atsevišķi pagatavot mērci - visas sastāvdaļas sajaukt kopā, pievienojot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
- Salātus var pagatavot gan porcijas burciņās, gan vienā lielākā burkā.
- Mērci labāk paņemt līdz atsevišķā trauciņā, kuru pirms lietošanas sakratīt.
- Lai salāti nesasulotu, iesakām mērci pievienot īsi pirms baudišānas.