15/12/2023
Ceptas sēnes ar baklažāniem, šķiņķi un krējumu
Pagatavošanas laiks: 35 minūtes
Daudzums: 4 personām
Sastāvdaļas:
- 300g kūpināts šķiņķis "Melnais Barons"
- 500g svaigas meža sēnes
- 500g baklažāni
- 250g krējums
- 1 sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 ēd.k. Balzamiko etiķis
- dilles
- eļļa
- Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
- Sēnes notīrīt un sagriezt smalkāk. Baklažāniem nogriezt mizu un sagriezt mazos kubiņos.
- Gaļu sagriezt mazos kubiņos.
- Sīpolu un ķiplokus sasmalcināt, dilles smalki sakapāt.
- Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu un apcept sēnes līdz viss šķidrums iztvaikojis. Pārlikt bļodiņā.
- Tajā pašā katlā uzkarsēt vēl mazliet eļļas un apcept gaļu un sīpolus, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievienot baklažānus un ķiplokus, apsegt ar vāku un cept apmēram 10 minūtes.
- Pievienot sēnes, mazliet ūdens un sautēt zem vāka vēl minūtes 10.
- Pašās beigās pievienot krējumu, Balzamiko etiķi, dilles, apmaisīt un uguni izslēgt.
- Siltas sēnes var pasniegt ar vārītiem kartupeļiem kā mērci, aukstas - kā uzkodu ar svaigu maizi.