Ceptas sēnes ar baklažāniem, šķiņķi un krējumu

Ceptas sēnes ar baklažāniem, šķiņķi un krējumu

Pagatavošanas laiks: 35 minūtes
Daudzums: 4 personām

 

Sastāvdaļas:

Pagatavošana:

  1. Sēnes notīrīt un sagriezt smalkāk. Baklažāniem nogriezt mizu un sagriezt mazos kubiņos.
  2. Gaļu sagriezt mazos kubiņos.
  3. Sīpolu un ķiplokus sasmalcināt, dilles smalki sakapāt.
  4. Katlā ar biezu apakšu uzkarsēt eļļu un apcept sēnes līdz viss šķidrums iztvaikojis. Pārlikt bļodiņā.
  5. Tajā pašā katlā uzkarsēt vēl mazliet eļļas un apcept gaļu un sīpolus, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievienot baklažānus un ķiplokus, apsegt ar vāku un cept apmēram 10 minūtes.
  6. Pievienot sēnes, mazliet ūdens un sautēt zem vāka vēl minūtes 10.
  7. Pašās beigās pievienot krējumu, Balzamiko etiķi, dilles, apmaisīt un uguni izslēgt.
  8. Siltas sēnes var pasniegt ar vārītiem kartupeļiem kā mērci, aukstas - kā uzkodu ar svaigu maizi.