17/12/2023
Makaroni ar siera mērci un cīsiņu astoņkājīšiem
Pagatavošanas laiks: 30 min
Daudzums: 2 personām
Sastāvdaļas:
- 6-8 gb. cīsiņi bērniem "Melnais Barons"
- 250g pasta ar spinātiem
- 100ml saldais krējums
- 85g siers Parmezāns
- 10g sviests
- muskatrieksts
- eļļa cepšanai
- Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
- Novārīt pastu atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni noliet, atstājot mazliet mērcei.
- Sviestu izkausēt pannā, pieliet saldo krējumu un karsēt uz vidēji lielas uguns apmēram 2 minūtes. Pievienot sieru un maisīt, kamēr siers izkūst.
- Tad pievienot pastu ar visu šķidrumu, rīvētu muskatriekstu un intensīvi apmaisīt, lai mērce vienmērīgi noklāj pastu. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
- Vienu cīsiņa galu līdz pusei krusteniski iegriezt. Cept pannā ik pa brīdim apgrozot, cepšanas laikā "kājiņas" atvērsies.
- Pastu kārto šķīvī un pa virsu izliek astoņkājīšus.