Makaroni ar siera mērci un cīsiņu astoņkājīšiem

Makaroni ar siera mērci un cīsiņu astoņkājīšiem

Pagatavošanas laiks: 30 min
Daudzums: 2 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 6-8 gb. cīsiņi bērniem "Melnais Barons"
  • 250g pasta ar spinātiem
  • 100ml saldais krējums
  • 85g siers Parmezāns
  • 10g sviests
  • muskatrieksts
  • eļļa cepšanai
  • Pēc garšas - sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Novārīt pastu atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni noliet, atstājot mazliet mērcei.
  2. Sviestu izkausēt pannā, pieliet saldo krējumu un karsēt uz vidēji lielas uguns apmēram 2 minūtes. Pievienot sieru un maisīt, kamēr siers izkūst.
  3. Tad pievienot pastu ar visu šķidrumu, rīvētu muskatriekstu un intensīvi apmaisīt, lai mērce vienmērīgi noklāj pastu. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
  4. Vienu cīsiņa galu līdz pusei krusteniski iegriezt. Cept pannā ik pa brīdim apgrozot, cepšanas laikā "kājiņas" atvērsies.
  5. Pastu kārto šķīvī un pa virsu izliek astoņkājīšus.