Gliemezīši

Gliemezīši

Daudzums: 2 personām

 

Sastāvdaļas:

Pagatavošana:

  1. Vienu cīsiņu sagriež pa diagonāli uz pusēm - tas būs pats ķermenis.
  2. Gatavojam gliemežvāku - vienu cīsiņu sagriež gareniski uz pusēm un iegriež visā garumā strīpās.
  3. Vēl vienu cīsiņu sagriež tik biezās ripās, cik resni cīsiņi.
  4. Tad visas daļas uzcep. Liek kopā gliemezi - ap ripām aptin sagrieztos cīsiņus un sastiprina ar irbulīšiem.
  5. Ar to pašu irbulīti gliemežvāku piestipirna pie ķremeņa.
  6. Izveido radziņus no lokiem vai rozmarīna, uzzīmē acis.
  7. Kārto šķīvī salātlapas, pa virsu gliemežvākus un kartupeļu biezeni.