15/12/2023
Kurzemes burgers
Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Daudzums: 2 personām
Sastāvdaļas:
- 200g salami "Melnais Barons"
- 2 burgeru maizītes
- 200g siers šķēlēs (piemēram Edam vai Holandes)
- 1 liels tomāts
- 1 sarkans sīpols
- 2 ēd.k. laba majonēze
- 2 ēd.k. tomātu pasta
- 1 tējk. adžika
- salātlapas
- Pēc garšas - sāls
Pagatavošana:
- Salami desu sagriezt apmēram 0,5 cm biezās šķēlēs un apcept pannā, līdz desa kļūst brūna un kraukšķīga.
- Tomātu un sīpolu sagriezt ripiņās.
- Pastu sajaukt ar adžiku, pievienot pēc garšas sāli.
- Burgeru maizītes sagriezt uz pusēm un apgrauzdēt uz grila pannas. Apakšējo maizes daļu apsmērēt ar pagatavoto tomātu mērci.
- Pa virsu kārto salātlapas, tomātu šķēles un sīpolu ripas. Tad kārto apceptu desu pamīšus ar siera šķēlēm.
- Augšējo maizītes daļu apsmērēt ar majonēzi un apsegt burgeri.
- Pasniedz ar frī kartupeļiem un tomātu mērci.