Kurzemes burgers

Kurzemes burgers

Pagatavošanas laiks: 20 minūtes
Daudzums: 2 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 200g salami "Melnais Barons"
  • 2 burgeru maizītes
  • 200g siers šķēlēs (piemēram Edam vai Holandes)
  • 1 liels tomāts
  • 1 sarkans sīpols
  • 2 ēd.k. laba majonēze
  • 2 ēd.k. tomātu pasta
  • 1 tējk. adžika
  • salātlapas
  • Pēc garšas - sāls

Pagatavošana:

  1. Salami desu sagriezt apmēram 0,5 cm biezās šķēlēs un apcept pannā, līdz desa kļūst brūna un kraukšķīga.
  2. Tomātu un sīpolu sagriezt ripiņās.
  3. Pastu sajaukt ar adžiku, pievienot pēc garšas sāli.
  4. Burgeru maizītes sagriezt uz pusēm un apgrauzdēt uz grila pannas. Apakšējo maizes daļu apsmērēt ar pagatavoto tomātu mērci.
  5. Pa virsu kārto salātlapas, tomātu šķēles un sīpolu ripas. Tad kārto apceptu desu pamīšus ar siera šķēlēm.
  6. Augšējo maizītes daļu apsmērēt ar majonēzi un apsegt burgeri.
  7. Pasniedz ar frī kartupeļiem un tomātu mērci.