17/12/2023
Liellopu gaļas karpačo ar kaperiem
Pagatavošanas laiks: apm. 20 minūtes + 1 stunda ledusskapī
Daudzums: 4-6 personām
Sastāvdaļas:
- 300g liellopu gaļas (langets vai fileja)
- 100g marinēti gurķi
- 100g kaperi
- 3 ēd.k. olīveļļa
- 1 olas dzeltenums
- 1 tējk. sinepes
- 1/2 citrona sula
- zaļie loki
- dedzinošais garšvielu maisījums "Ragāres"
- Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
- Liellopa gaļu ietīt pārtikas plēvē un ielikt saldētavā uz 1 stundu.
- Izņemt no saldētavas un ar asu nazi sagriezt gaļu pēc iespējas plānākās šķēlēs. Gaļu sakārtot porcijas šķīvjos.
- Marinētus gurķus sagriezt mazos kubiņos.
- Lokus smalki sagriezt.
- Olas dzeltenumu, sinepes, citrona sulu un eļļu samaisīt ar putojamo slotiņu. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
- Gaļu pārliet ar mērci, pārkaisīt ar marinētiem gurķīšiem, zaļiem lokiem un dedzinošo garšvielu maisījumu.
- Izdekorēt ar kaperiem.
- Pasniedz ar grauzdētu maizi.