17/12/2023
Pikantie liellopa gaļas salāti ar dārzeņiem
Pagatavošanas laiks: 40 min
Daudzums: 10 personām
Sastāvdaļas:
- 500g liellopa gaļas fileja
- 3 burkāni
- 1/2 liela selerijas sakne
- 1 biete
- 1 sīpols
- 4 ķiploka daiviņas
- 1 ēd.k. cukurs
- olīveļļa
- kinza
- pētersīļi
- 1 ēd.k. zivju mērce
- 2 ēd.k. saldā čili mērce
- 1/2 laima sula
- 1 čili pipars
- Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
- Dārzeņus notīrīt un sagriezt tievās garās strēmelēs, pārlikt bļodā, pārkaisīt ar cukuru un sāli un ar rokām saspaidīt. Atlikt uz 10 minūtēm.
- Gaļu sagriezt pēc iespējas plānākas šķēlītēs un sajaukt ar dārzeņiem.
- Sīpolu un ķiplokus smalki sakapāt.
- Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus un ķiplokus. Pievienot čili mērci, zivju mērci un laima sulu.
- Mērci atdzesēt un pievienot dārzeņiem.
- Smalki sakapātus kinzu un pētersīļus pievienot salātiem. Pievienot arī sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
- Pasniedzot dekorē ar šķēlītēs sagrieztu čili piparu.