15/12/2023
Vorčesteras steiks
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes + 12 stundas marinēšanai
Daudzums: 3-4 personām
Sastāvdaļas:
- 800-900g liellopu gaļas karbonāde
- 1 ēd.k. pipari
- 1 ēd.k. koriandra sēklas
- 2 ēd.k. sarkanvīna etiķis
- 2 ēd.k. Balzamiko etiķis
- 2 rozmarīna zariņi
- 2 ēd.k. Vorčesteras mērce
- 4 ķiploka daiviņas
- 2 lauru lapas
- 2 ēd.k. sviests
- Pēc garšas - sāls
Pagatavošana:
- Piparus, koriandra sēklas un lauru lapas apcept sausā pannā 2-3 minūtes. Saberzt piestā.
- Bļodā ieliet sarkanvīna etiķi, Balzamiko etiķi, Vorčesteras mērci, pievienot sagrieztu smalkāk ķiploku, rozmarīna zariņus, sasmalcinātas garšvielas, samaisīt.
- Gaļu sagriezt pabiezās šķēlēs un iemarinēt. Apsegt ar pārtikas plēvi un marinēt 12 stundas.
- Grilpannā izkausēt sviestu un apcept tajā gaļas gabalus 5 minūtes no katras puses, ja vēlaties vidēji izceptu gaļu (medium rare). Attiecīgi palieliniet cepšanas ilgumu vai samaziniet.
- Gaļu apsegt ar foliju un ļaut tai 10 minūtes "atpūsties".
- Pasniedz ar mērci un frī kartupeļiem.