Kuskusa salāti ar cūkgaļu grieķu gaumē

Kuskusa salāti ar cūkgaļu grieķu gaumē

Pagatavošanas laiks: 25 minūtes
Daudzums: 3-4 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 400g cūkgaļas karbonāde
  • 250g kuskuss
  • 200g saldēti zaļie zirnīši ar burkāniem (atlaidināt)
  • 250g turku/grieķu jogurts
  • 100g siers Feta
  • sauja olīvas bez kauliņiem
  • 2 svaigi gurķi
  • dilles
  • 1 tējk. kaltēts oregano
  • 1 ēd.k. citrona sula
  • olīveļļa
  • Pēc garšas - sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Kuskusu pagatavot atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  2. Gaļu sagreizt šķēlēs un iemarinēt ar smalki sakapātu ķiploku, oregano un svaigi maltiem pipariem.
  3. Pannā uzkarsēt eļļu un cept gaļu apmēram 15 minūtes, līdz tā ir gatava. Pārlikt uz dēlīša un sagriezt škēlēs.
  4. Pagatavot mērci. Gurķus sarīvēt uz dārzeņu rīves un sajaukt ar jogurtu, citrona sulu un smalki sakapātām dillēm. Pēc garšas pievienot sāli.
  5. Kuskusu pārlikt servējamā traukā, pievienot zirnīšus ar burkāniem, sasmalcinātas dilles, samaisīt.
  6. Pa virsu kārto gaļu, olīvas un sieru.
  7. Pasniedz ar mērci.