17/12/2023
Kuskusa salāti ar cūkgaļu grieķu gaumē
Pagatavošanas laiks: 25 minūtes
Daudzums: 3-4 personām
Sastāvdaļas:
- 400g cūkgaļas karbonāde
- 250g kuskuss
- 200g saldēti zaļie zirnīši ar burkāniem (atlaidināt)
- 250g turku/grieķu jogurts
- 100g siers Feta
- sauja olīvas bez kauliņiem
- 2 svaigi gurķi
- dilles
- 1 tējk. kaltēts oregano
- 1 ēd.k. citrona sula
- olīveļļa
- Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
- Kuskusu pagatavot atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
- Gaļu sagreizt šķēlēs un iemarinēt ar smalki sakapātu ķiploku, oregano un svaigi maltiem pipariem.
- Pannā uzkarsēt eļļu un cept gaļu apmēram 15 minūtes, līdz tā ir gatava. Pārlikt uz dēlīša un sagriezt škēlēs.
- Pagatavot mērci. Gurķus sarīvēt uz dārzeņu rīves un sajaukt ar jogurtu, citrona sulu un smalki sakapātām dillēm. Pēc garšas pievienot sāli.
- Kuskusu pārlikt servējamā traukā, pievienot zirnīšus ar burkāniem, sasmalcinātas dilles, samaisīt.
- Pa virsu kārto gaļu, olīvas un sieru.
- Pasniedz ar mērci.