15/12/2023
Skābētu kāpostu salāti ar kūpinātu gaļu
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Daudzums: 4 personām
Sastāvdaļas:
- 200g kūpināts šķiņķis vai krūtiņa "Melnais Barons"
- 500g skābēti kāposti
- 3 gb. ar mizu vārīti kartupeļi
- 1 sīpols
- 3 ēd.k. augu eļļa
- 1 tējk. Dižonas vai Krievu sinepes
- Pēc garšas - cukurs, sāls, pipari
Pagatavošana:
- Sīpolu un kūpinātu gaļu sagriezt kubiņos.
- Gaļu apcept sausā pannā, ja gaļai ir tauku slānis. Ja tauku slāņa nav, pieliet mazliet eļļas. Pievienot sīpolus un cept visu kopā līdz sīpoli kļūst zeltaini.
- Kartupeļus nomizot un sagriezt kubiņos.
- No kāpostiem nospiest sulu un sagriezt tos smalkāk.
- Eļļu, sinepes un 3-4 ēdamkarotes kāpostu sulas sajaukt kopā. Pievienot pēc garšas sāli, cukuru un svaigi maltus piparus.
- Salātu bļodā pārlikt kartupeļus, kāpostus, apceptu gaļu ar sīpoliem, pārliet ar mērci un apmaisīt.
- Salātus var pasniegt uzreiz, bet garšos labāk, ja 30 minūtes ļausiet tiem ievilkties.