17/12/2023
Karaliskie kāpostu tīteņi
Pagatavošanas laiks: vairāk kā 1h
Daudzums: 3 personām
Sastāvdaļas:
- 700g cūkgaļas kakla karbonāde (vai jau samalta)
- 9 savojas kāpostu lapas
- 400g smalcināti tomāti savā sulā
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 tējk. granulēta paprika
- 1 tējk. kaltēti zaļumi
- Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
- Kāpostu lapas novārīt sālsūdenī, apmēram 15 minūtes, ūdeni noliet, lapas atsdzesēt.
- Kakla karbonādi samalt, pievienot garšvielas un kārtīgi samaisīt.
- Kāpostu lapas izklāt uz darba virsmas, izgriezt cieto kātu un ietīt tajā malto gaļu (apmēram 1 ēd.k.).
- Kāpostu tīteņus pārlikt katlā.
- Tomātus sajaukt ar svaigi maltiem pipariem, sāli un pārliet tītēņiem. Uz nelielas uguns sautēt 40 minūtes.
- Klāt tīteņiem var pasniegt krējumu un vārītus jaunos kartupeļus.