15/12/2023
Pastrama
Daudzums: 4-6 personām
Sastāvdaļas:
- 700-800g liellopa gaļa
Marinādei:
- 1l ūdens
- 60g sāls
- 60g cukurs
- 10g sinepju sēklas
- 2 ķiploka daiviņas
- 5-6 krustnagliņas
- 5-6 smaržīgie pipari
Panēšanai:
- 30g kūpināta paprika
- 10g malts koriandrs
- 10g svaigi malti pipari
Pagatavošana:
- Katlā ieliet ūdeni, pievienot visas marinādes sastāvdaļas, uzvārīt un atdzesēt.
- Ar šo marinādi pārliet gaļu un novietot ledusskapī marinēties uz 48 stundām.
- Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 60 grādiem.
- Gaļu izņemt no marinādes, pārlikt cepamā formā ar vāku (vai pārklāt ar foliju) un cept 6 stundas. Ja ir daudzfunkcionālais (multivārāmais) katls, tad režīmā "slow food" var cept gaļu 5-6 stundas.
- Gaļu izņemt no cepeškrāsns, panēt garšvielās un vēl 15 minūtes cept cepeškrāsnī.
- Gaļu atdzesē, sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs un pasniedz kā uzkodu vai pilda sviestmaizes un burgerus.