Pastrama

Daudzums: 4-6 personām


Sastāvdaļas:

 

Marinādei:

  • 1l ūdens
  • 60g sāls
  • 60g cukurs
  • 10g sinepju sēklas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 5-6 krustnagliņas
  • 5-6 smaržīgie pipari

Panēšanai:

  • 30g kūpināta paprika
  • 10g malts koriandrs
  • 10g svaigi malti pipari

Pagatavošana:

  1. Katlā ieliet ūdeni, pievienot visas marinādes sastāvdaļas, uzvārīt un atdzesēt.
  2. Ar šo marinādi pārliet gaļu un novietot ledusskapī marinēties uz 48 stundām.
  3. Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 60 grādiem.
  4. Gaļu izņemt no marinādes, pārlikt cepamā formā ar vāku (vai pārklāt ar foliju) un cept 6 stundas. Ja ir daudzfunkcionālais (multivārāmais) katls, tad režīmā "slow food" var cept gaļu 5-6 stundas.
  5. Gaļu izņemt no cepeškrāsns, panēt garšvielās un vēl 15 minūtes cept cepeškrāsnī.
  6. Gaļu atdzesē, sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs un pasniedz kā uzkodu vai pilda sviestmaizes un burgerus.