17/12/2023
Cepeškrāsnī cepts cūkgaļas šķiņķis ar rozā pipariem
Pagatavošanas laiks: 1,5 stunda
Daudzums: 6-8 personām
Sastāvdaļas:
- 1kg cūkgaļas šķiņķis bez kaula
- 1 ķiploka galviņa
- 2 ēd.k. rozā pipari
- 2 ēd.k. sinepes
- 1/2 glāze krējums
- 1/2 glāze saldais krējums
- 1/2 laims
- olīveļļa
- cukurs
- Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
- Gaļas gabalu noskalot un apžāvēt.
- Ierīvēt gaļu no visām pusēm ar sāli un melniem pipariem.
- Cepešpannā ieliet mazliet eļļas, uzkaisīt rozā piparus (izveidot tādu kā spilvenu) un uzlikt gaļas gabalu.
- Ķiploku netīrot sagriezt uz pusēm un novietot blakus gaļas gabalam.
- Cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos apmēram 1 stundu. Pēc 20 minūtēm gaļas gabalu apgriezt otrādi.
- Vēl pēc 20 minūtēm izņemt ķiplokus. Atdzesēt, izspiest no miziņām un saspaidīt ar dakšu. Pievienot saldo krējumu un uzputot.
- Pievienot skābo krējumu, sinepes, svaigi spiestu laima sulu un visu samaisīt.
- Pēc garšas pievienot sāli un cukuru.
- Gaļu izņemt no cepeškrāsns, ietīt follijā, atgriezt cepeškrāsnī un ļaut 20 minūtes "atpūsties".
- Pasniedz ar mērci un ceptiem vai grilētiem dārzeņiem.