17/12/2023
Kartupeļu biezzupa ar desas grauzdiņiem
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Daudzums: 4-6 personām
Sastāvdaļas:
- 1/2 Mājas desa "Melnais Barons"
- 1kg kartupeļi
- 2 burkāni
- 1/2 selerijas sakne
- 1/2 fenhelis
- 1 sīpols
- 2 ēd.k. olīveļļa
- 1,5l dārzeņu vai vistas buljons
- zaļumi pasniegšanai
- Pēc garšas - sāls
Pagatavošana:
- Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Fenheļa sakni sagriež smalkāk.
- Burkānus, katupeļus un selerijas sakni sagriež kubiņos.
- Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, burkānus, selerijas un fenheli.
- Pievieno kartupeļus un cep vēl pāris minūtes.
- Pielej buljonu, pievieno pēc garšas sāli un vāra līdz dārzeņi ir mīksti, apmēram 30 minūtes.
- Mazliet atdzesē un sablendē.
- Pirms pasniegšanas vēlreiz uzkarsē.
- Desu sagriež mazos kubiņos un apcep, līdz desas gabaliņi kļūst kraukšķīgi.
- Zupu pasniedz siltu pārkaisot ar zaļumiem un desas "grauzdiņiem".