Kartupeļu biezzupa ar desas grauzdiņiem

Kartupeļu biezzupa ar desas grauzdiņiem

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Daudzums: 4-6 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 1/2 Mājas desa "Melnais Barons"
  • 1kg kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 1/2 selerijas sakne
  • 1/2 fenhelis
  • 1 sīpols
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1,5l dārzeņu vai vistas buljons
  • zaļumi pasniegšanai
  • Pēc garšas - sāls

Pagatavošana:

  1. Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Fenheļa sakni sagriež smalkāk.
  2. Burkānus, katupeļus un selerijas sakni sagriež kubiņos.
  3. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus, burkānus, selerijas un fenheli.
  4. Pievieno kartupeļus un cep vēl pāris minūtes.
  5. Pielej buljonu, pievieno pēc garšas sāli un vāra līdz dārzeņi ir mīksti, apmēram 30 minūtes.
  6. Mazliet atdzesē un sablendē.
  7. Pirms pasniegšanas vēlreiz uzkarsē.
  8. Desu sagriež mazos kubiņos un apcep, līdz desas gabaliņi kļūst kraukšķīgi.
  9. Zupu pasniedz siltu pārkaisot ar zaļumiem un desas "grauzdiņiem".