17/12/2023
Krēmīgā pasta ar asinsdesu
Pagatavošanas laiks: līdz 30 minūtēm
Daudzums: 2 personām
Sastāvdaļas:
- 250g asinsdesa
- 150g pasta
- 100ml saldais krējums
- 125g mocarellas siers
- 1 sīpols
- pētersīļi
- eļļa
- kaltēts timiāns
- kaltēts oregano
- Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
- Sīpolu notīrīt un sagriezt ripiņās.
- Asinsdesas sagriezt šķēlēs.
- Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus, 1-2 min.
- Pievienot asinsdesas un cept, līdz tās kļūst tumšas un kraukšķīgas.
- Makaronus novārīt sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni noliet.
- Katlā ar biezu apakšu ieliet saldo krējumu un uzkarsēt.
- Sieru sadalīt ar rokām mazākos gabalos un pievienot saldajam krējumam.
- Pievienot sausās garšvielas, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
- Visu laiku maisot izkausēt sieru. Kad masa kļūst viendabīga, pievienot makaronus, apmaisīt un uguni izslēgt.
- Makaronus sakārtot šķīvjos, pa virsu uzlikt asinsdesu un pārkaisīt ar smalcinātiem zaļumiem.