Tomātu zupa ar kūpinātām ribiņām

Tomātu zupa ar kūpinātām ribiņām

Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Daudzums: 3-4 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 700-800g kūpinātas ribiņas
  • 400g konservētas sviesta pupiņas
  • 400g konservētas sarkanās pupiņas
  • 400g sasmalcināti tomāti savā sulā
  • 1 neliels sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • čili pipari
  • 1/2 tējk. kaltēts timiāns
  • 1/2 tējk. kaltēts oregano
  • olīveļļa
  • svaigs baziliks
  • 100g rīvēts siers Parmezāns
  • krējums
  • Pēc garšas - sāls, pipari


Pagatavošana:

  1. Katlā ielikt ribas, pārliet ar 3 l ūdens un izvārīt buljonu.
  2. Ribiņas izņemt no buljona un atdalīt gaļu no kauliem. Gaļu ielikt atpakaļ katlā.
  3. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un čili piparus. Pievienot konservētus tomātus, pasautēt pāris minūtes un to visu pievienot buljonam.
  4. Buljonam pievienot arī abus pupiņu veidus, timiānu, oregano, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Vārīt 10 minūtes. Pašās beigās pievienot rīvētu sieru, atstājot mazliet dekorēšanai.
  5. Uguni izslēgt, katlu apsegt ar vāku un ļaut zupai ievilkties vēl 10 minūtes.
  6. Pirms pasniegšanas pārkaisīt ar rīvētu sieru un svaigām bazilika lapiņām.
  7. Klāt pasniedz krējumu.