15/12/2023
Tomātu zupa ar kūpinātām ribiņām
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Daudzums: 3-4 personām
Sastāvdaļas:
- 700-800g kūpinātas ribiņas
- 400g konservētas sviesta pupiņas
- 400g konservētas sarkanās pupiņas
- 400g sasmalcināti tomāti savā sulā
- 1 neliels sīpols
- 2 ķiploka daiviņas
- čili pipari
- 1/2 tējk. kaltēts timiāns
- 1/2 tējk. kaltēts oregano
- olīveļļa
- svaigs baziliks
- 100g rīvēts siers Parmezāns
- krējums
- Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
- Katlā ielikt ribas, pārliet ar 3 l ūdens un izvārīt buljonu.
- Ribiņas izņemt no buljona un atdalīt gaļu no kauliem. Gaļu ielikt atpakaļ katlā.
- Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus un čili piparus. Pievienot konservētus tomātus, pasautēt pāris minūtes un to visu pievienot buljonam.
- Buljonam pievienot arī abus pupiņu veidus, timiānu, oregano, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Vārīt 10 minūtes. Pašās beigās pievienot rīvētu sieru, atstājot mazliet dekorēšanai.
- Uguni izslēgt, katlu apsegt ar vāku un ļaut zupai ievilkties vēl 10 minūtes.
- Pirms pasniegšanas pārkaisīt ar rīvētu sieru un svaigām bazilika lapiņām.
- Klāt pasniedz krējumu.