15/12/2023
Pikantās nūdeles ar cūkgaļas fileju
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Daudzums: 2 personām
Sastāvdaļas:
- 300g cūkgaļas fileja
- 80g olu nūdeles
- 100g cukurzirnīši pākstīs
- 2 ēd.k. olīveļļa
- 1 laima sula
- 1 ēd.k. sojas mērce
- 1 ēd.k. saldā čili mērce
- 1 ēd.k. sasmalcinātas mandeles
- 1 ēd.k. sezama sēklas
- 1 čili pāksts
- piparmētras lapiņas
- bazilika lapiņas
Pagatavošana:
- Nūdeles novārīt atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
- Gaļu sagriezt strēmelītēs. Pannā uzkarsēt eļļu un uz straujas uguns apcept gaļu.
- Pievienot svaigi spiestu laima sulu, rīvētu laima miziņu, sojas mērci, saldo čili mērci, apmaisīt.
- Zirņu pākstis sagriezt 3-4 daļās.
- Lielā bļodā pārlikt nūdeles, gaļu ar mērci, zirnīšus un visu apmaisīt.
- Pasniedz dekorējot ar sagreiztu čili piparu, piparmētras un bazilika lapiņām, virsū uzbērt sezama sēklas un sasmalcinātas malnedeles.