26/03/2024
Salāti "Nicoise" ar kūpinātu desu
Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Daudzums: 4 personām
Sastāvdaļas:
- 200g kūpināta Salami desa ("Tradicionālā" vai "Melnais Barons")
- 200g pākšu pupiņas
- 2 lieli tomāti vai 8 ķiršu tomātiņi
- 4 cieti vārītas olas
- 2 maizes šķēles
- 50g zaļās olīvas
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 ēd.k. sarkanvīna etiķis
- 2 ēd.k. olīveļļa
- cukurs
- sāls, pipari
Pagatavošana:
- Pupiņas novārīt sālsūdenī 2 minūtes, ūdeni noliet un noskalot zem auksta tekoša ūdens. Sagriezt 2-3 daļās.
- Desu sagriezt strēmelītēs un apcept pannā līdz tā ir kraukšķīga.
- Desu izņemt un tajos pašos taukos apgrauzdēt maizes šķēles. Maizi ierīvēt ar ķiploka daiviņu un sagriezt mazākos kubiņos.
- Tomātus sagriezt smalkāk. Olīvas sagriezt ripiņās. Nelielā bļodā sajaukt kopā eļļu, etiķi, sāli un cukuru.
- Lielā bļodā iebērt pupiņas, tomātus, desu, olīvas un maizi, pārliet ar mērci, ātri apmaisīt. Pa virsu sakārtot sagrieztas olas, pārkaisīt ar svaigi maltiem pipariem un uzreiz pasniegt.