17/12/2023
Cūkgaļas šašlika sautējums ar jauniem dārzeņiem
Pagatavošanas laiks: 50 minūtes
Daudzums: 4-6 personām
Sastāvdaļas:
- 800g spainītis Tradicionālais šašliks "Jūsu grilam"
- 700ml vistas buljons
- 1 sīpols
- 3 ķiploka daiviņas
- 700g jaunie kartupeļi
- 250g burkāni
- 200g nolobītie zaļie zirnīši
- sviests
- pētersīļi
- Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
- Šašliku sagriezt mazākos gabalos, ja gaļas gabali ir pārāk lieli.
- Sīpolu un 2 ķiploku daiviņas nomizot un sasmalcināt.
- Burkānus un kartupeļus nomazgāt. Burkānus sagriezt pabiezās šķēlēs.
- Katlā ar biezu apakšu izkausēt sviestu un ātri apcept šašliku.
- Ar šumkaroti gaļu izņemt un tur pat apcept sīpolus un ķiplokus. Pievienot burkānus un apcept arī tos.
- Pievienot buljonu, gaļu un kartupeļus, apsegt ar vāku un uz nelielas uguns sautēt apmēram 30 minūtes.
- Pašās beigās pievienot zaļos zirnīšus un pēc pāris minūtēm uguni izslēgt.
- Pievienot sasmalcinātus pētersīļus un atlikušo ķiploka daiviņu, apsegt ar vāku un uz 10 minūtēm atstāt ievilkties.