15/12/2023
Cūkgaļas karbonādes ar seleriju salātiem
Pagatavošanas laiks: 1h
Daudzums: 4 personām
Sastāvdaļas:
- 4 šķēles cūkgaļas kakla karbonāde
- 2 olas
- 200g rīvmaize
- eļļa cepšanai
Salātiem:
- 1 selerijas sakne (apmēram 500g)
- 100g skābais krējums
- 2 ēd.k. Franču sinepes
- pētersīļi
- sāls, pipari
Mērcei:
- 100g laba majonēze (Helmans, Provansas u.c.)
- 4 anšovu filejas
- 1 ķiploka daiviņa
Pagatavošana:
- Pagatavot salātus. Selerijas sakni notīrīt un sagriezt tievās garās strēmelītēs. Pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem un saspaidīt ar rokām vai ar kartupeļu stampu.
- Krējumu sajaukt ar sinepēm un sasmalcinātiem pētersīļiem. Mērci pievienot selerijām, apmaisīt un novietot ledusskapī līdz pasniegšanai.
- Pagatavot karbonādes. Gaļas gabalus izdauzīt ar gaļas āmuru.
- Vienā bļodā ar dakšu uzkult olas, otrā bļodā iebērt rīvmaizi.
- Karbonādes apvīstīt vispirms olā, tad rīvmaizē un izcept uzkarsētā eļļā līdz gatavībai.
- Pagatavot mērci. Anšovus un ķiplokus saberzt piestā vai ļoti smalki sakapāt ar nazi, pievienot majonēzei un samaisīt.
- Karbonādes pasniedz ar mērci un selerijas salātiem.