Cūkgaļa ar marinētiem gurķiem un medu

Cūkgaļa ar marinētiem gurķiem un medu

Pagatavošanas laiks: no 40 minūtēm līdz 1,5 stundai
Daudzums: 4 personām

 

Sastāvdaļas:

  • 600g cūkgaļas šķiņķis vai lāpstiņa
  • 200ml saldais krējums
  • 1 sīpols
  • 2 ēd.k. medus
  • 3 marinēti gurķi
  • 2 ēd.k. milti
  • eļļa
  • rozmarīns
  • Pēc garšas - sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Gurķus sagriezt strēmelītēs.
  2. Sīpolu notīrīt un sagriezt smalkāk.
  3. Gaļu sagriezt nelielās strēmelītēs.
  4. Dziļā pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus. Pievienot gaļu un cept kamēr tā kļūst zeltaini brūna.
  5. Pieliet ūdeni, pievienot rozmarīnu, medu, sāli un sautēt līdz gaļa kļūst mīksta. Gatavošanas ilgums atkarīgs no izvēlētās gaļas kvalitātes. Ja nepieciešams, tad gatavošanas procesā pievienot papildus ūdeni.
  6. Miltus sajaukt ar saldo krējumu. Nepārtraukti maisot gaļai pievieno saldo krējumu ar miltiem.
  7. Tad iemaisīt marinētus gurķus, sagaidīt pirmos burbuļus un izslēgt uguni.
  8. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.
  9. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.