17/12/2023
Cūkgaļa ar marinētiem gurķiem un medu
Pagatavošanas laiks: no 40 minūtēm līdz 1,5 stundai
Daudzums: 4 personām
Sastāvdaļas:
- 600g cūkgaļas šķiņķis vai lāpstiņa
- 200ml saldais krējums
- 1 sīpols
- 2 ēd.k. medus
- 3 marinēti gurķi
- 2 ēd.k. milti
- eļļa
- rozmarīns
- Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
- Gurķus sagriezt strēmelītēs.
- Sīpolu notīrīt un sagriezt smalkāk.
- Gaļu sagriezt nelielās strēmelītēs.
- Dziļā pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus. Pievienot gaļu un cept kamēr tā kļūst zeltaini brūna.
- Pieliet ūdeni, pievienot rozmarīnu, medu, sāli un sautēt līdz gaļa kļūst mīksta. Gatavošanas ilgums atkarīgs no izvēlētās gaļas kvalitātes. Ja nepieciešams, tad gatavošanas procesā pievienot papildus ūdeni.
- Miltus sajaukt ar saldo krējumu. Nepārtraukti maisot gaļai pievieno saldo krējumu ar miltiem.
- Tad iemaisīt marinētus gurķus, sagaidīt pirmos burbuļus un izslēgt uguni.
- Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.
- Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.