17/12/2023
Karbonāde franču gaumē
Pagatavošanas laiks: 45 minūtes
Daudzums: 3-4 personām
Sastāvdaļas:
- 600g cūkgaļas karbonāde vai fileja
- 2 sīpoli
- 6 ķiršu tomātiņi
- 100g siers Gauda
- 1 ola
- 3 ēd.k. olīveļļa
- 1 tējk. Dižonas sinepes
- Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
- Gaļu sagriezt porcijas gabalos un izklapēt.
- Sieru sarīvēt.
- Sīpolus sagriezt plānos gredzenos. Tomātus sagriezt šķēlītēs.
- Olu uzputot ar sinepēm un eļļu, pievienojot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
- Karstumizturīgā formā liek slāņos gaļu, sīpolus un tomātus. Pārliet ar mērci un pārkaisīt ar pusi rīvēta siera.
- Cept iepriekš uzkrsētā krāsnī 180 grādos apmēram 15 minūtes.
- Pārkaisīt ar atlikušo sieru un cept vēl 10-15 minūtes, līdz veidojas zeltaina siera cepurīte.
- Gaļu pasniedz griežot gabalos, lai slāņi nejūk.
- Klāt var pasniegt sautētus dārzeņus vai vārītus kartupeļus.