17/12/2023
Šķiņķa rullīši ar siera mērci
Pagatavošanas laiks: līdz 30 minūtēm
Daudzums: 4-6 personām
Sastāvdaļas:
- 400g Šķiņķis "Melnais Barons"
- 200ml sauss baltvīns
- 500g siers "Čedera"
- 1 vārīts burkāns (pēc vēlmes)
- 2 ēd.k. laba majonēze
- 1 ķiploka daiviņa
- 2 tējk. kukurūzas ciete
Pagatavošana:
- Sieru sarīvēt uz dārzeņu rīves.
- Gaļu sagriezt plānās šķēlītēs.
- Sauju rīvēta siera (apmēram 100g) sajaukt ar majonēzi un rīvētu burkānu (ja ir vēlme).
- Uz šķiņķa šķēles uzklāj siera masu un šķiņķi sarullē. Pāri palikušās šķiņķa šķēles tieši tāpat sarullē, bez siera masas.
- Ja ir pieejams fondī, tad izmanto to. Ja nav, tad ņem katlu ar biezu apakšu vai mērces katliņu.
- Ķiploka daiviņu sagriezt uz pusēm un ierīvēt katlu no iekšpuses.
- Katlā ieliet vīnu un pāris minūtes karsēt uz vidēji lielas uguns. Pievienot sieru, kukurūzas cieti un visu laiku maisot sieru izkausēt.
- Sagaidīt, kad siera masa sāk burbuļot. Uguni izslēgt.
- Siera masu var pārliet kādā skaistākā traukā. Pasniedz uzreiz ar šķiņķa rullīšiem.
- Klāt var pasniegt sagrieztu kubiņos maizi (rekomendējam izmantot ne pārāk mīkstu), marinētus dārzeņus un sausu baltvīnu.