15/12/2023
Sīpolu klopsis
Pagatavošanas laiks: apmēram 1 stunda
Daudzums: 4-6 personām
Sastāvdaļas:
- 500g liellopu gaļa
- 350g sīpoli
- 1 ēd.k. milti
- 1 ēd.k. krējums
- 20g sviests
- eļļa gaļas cepšanai
- Pēc garšas - sāls, pipari
Pagatavošana:
- Gaļu sagriezt porcijas šķēlēs. Gabalus izdauzīt ar gaļas āmuru pēc iespējas plānāk, lai gaļa gandrīz jūk ārā, pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem un apcept.
- Gaļu pārlikt uz šķīvja.
- Sīpolus nomizot un sagriezt šķēlītēs.
- Pannā izkausēt sviestu un apcept sīpolus līdz tie ir caurspīdīgi. Pievienot mazliet ūdens, apceptus gaļas gabalus un sautēt līdz gaļa ir mīksta. Pēc nepieciešamības ik pa brīdim pieliet ūdeni.
- Kad gaļa ir gatava, to izņemt no mērces.
- Krējumu sajaukt ar miltiem, peileit mazliet ūdeni, aptuveni 1/3 glāzes un peivienot sīpoliem. Maisot sautēt, kamēr mērce sabiezē.
- Gaļu pasniedz pārlejot ar mērci.
- Klāt var pasniegt vārītus kartupeļus vai kartupeļu biezputru.